Evde saksıda bitki yetiştirmeyi sevenler! Bu saksı yenileme içeriği sizler için çok faydalı olacak. Bitkileri bize sağladıkları güzellikler ve nimetler için seviyoruz ve koruyoruz, fakat evde onların yaşam alanları olan saksıları ne kadar düşünüyoruz? Bir dekorasyon öğesi olarak başarıyla kullanılabilen saksılar, DIY (Kendin Yap) teknikleri ile kolayca baştan yaratılabilir.Oldukça kolay bulunabilen basit malzemelerle sadece birkaç saatinizi ayırarak sıra dışı bir şekilde saksı yenileme adımlarını tasarlayabilirsiniz. Havalı renklerden oluşan çeşit çeşit saksıları yaratmanın bir yolu renkli merserize ipler ve kalın urgan ipi kullanmaktan geçiyor. Bu anlamda binlerce farklı fikir ve yöntemle kendi saksı yenileme projenizi de geliştirebilirsiniz.
Saksı yenileme ile geri dönüşüm ve eğlence bir arada
- Bitkileriniz ve odanız için eğlenceli yeni bir görünüm yaratmanın en ucuz ve kolay yollarından biri olan DIY saksıya başlamak için tek ihtiyacınız olan basit plastik bir saksı ya da saksı olarak kullanabileceğiniz boş bir kapla birlikte yapıştırıcı ve ipler.
- Öncelikle kalın urgan ipini saksının tabanından itibaren kıvırarak saksıyı sarmasını sağlayın ve geçici bantlarla saksının en yukarısına kadar ipi sabitleyin.
- Ardından renkli ipleri yerleştirmeyi hayal ettiğiniz bölümleri urgan ipi üzerinde renkli bantlarla işaretleyin. İpi saksının etrafından çıkarın, ancak hangi ucunun üstte hangisinin altta olduğunu işaretlemeyi unutmayın.
- Renkli iplerinizi yaklaşık 10 cm uzunluğunda bir sarmal oluşturacak şekilde kendi etrafında dolayarak düzgünce masaya yerleştirin. Eğer düzgün olmazsa bir tarağın ince uçlu kısmıyla ipleri tarayıp düzgün hale getirebilirsiniz.
- İp dizisinin tam ortasından geçecek şekilde sıcak silikonu renkli ipler üzerine uygulayın.Detaylara dikkat edin!
- Urgan üzerinde işaretleme yaptığınız kısmı hemen sıcak silikon üzerine yapıştırın.
- Renkli iplerin bir ucunu diğer uç üzerine getirerek urgan üzerinde katlama yapın.
- Renkli ip yumağının ucunu keserek püskül haline getirin. Ardından urgan üzerinde işaretleme yaptığınız her bölge için bu yöntemi tekrar ederek çeşitli püsküller yaratın.
- Sıra geldi urgan ipini kesin ve kalıcı olarak saksının etrafında sabitlemeye. Tekrar sıcak silikon tabancasını kullanarak adım adım urganı yapıştırmaya başlayın. Saksının en altından başlayarak en üste kadar bunu uygulayın ve urganı sabitleyin.
- Silikon kuruduktan sonra arta kalan renkli ipleri saksının etrafından geçirerek saçakları iyice sabitleyebilirsiniz. Bu kez ipi silikonlamak yerine güzelce düğümleyebilirsiniz.Bitkilerinizin yeni yuvası hazır!
- Eğer saçaklarda düzgün olmayan kısımlar varsa makasla son bir rotuş yaparak düzeltebilirsiniz. İşte gördüğünüz gibi saksı yenileme oldukça eğlenceli ve ucuz bir yöntemle gerçekleştirilebiliyor!
- Son olarak yeni aldığınız bitkinizi getirip yeni yuvasına nazikçe yerleştirin ve can suyunu vermeyi unutmayın. Böyle bir saksı mutfakta pencere önünde yetiştireceğiniz nane ve biberiye gibi yeşil yapraklı bitkilerle çok güzel uyum sağlayacaktır.
Görsellerle adım adım