Gayrimenkulİstanbul 2017 Yılında Konut Aramalarında Birinci

İstanbul 2017 Yılında Konut Aramalarında Birinci

04.01.2018 - 13:16 | Son Güncellenme:

.

İstanbul 2017 Yılında Konut Aramalarında Birinci

Türkiye’nin ilk emlak sitesi Milliyetemlak.com Genel Müdürü Müge Seymen, 2017 yılı boyunca en çok aranan gayrimenkul şehirlerini açıkladı ve bu verilerin gayrimenkul sektörüne etkileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Milliyetemlak.com

Haberin Devamı

2017 verilerine göre Türkiye çapında en çok gayrimenkul aranan il İstanbul Avrupa Yakası oldu. Avrupa yakasındaki ilçeler arasında modern yapılaşmasıyla dikkat çeken Beylikdüzü ilk sırada yer aldı ve aramaların %11’ni kapsadı. Bu sıralamayı Çatalca, Zeytinburnu ve Küçükçekmece ilçeleri takip etti. Türkiye çapındaki aramalarda İstanbul Avrupa Yakası’nın hemen ardından, TÜİK’ten yapılan resmi açıklamaya göre Türkiye’nin en büyük üçüncü şehri olan İzmir geldi. İzmir’de en çok arama yapılan ilçeler ise sırasıyla Karşıyaka, Bergama ve Karabağlar oldu ve bu ilçeler İzmir’deki toplam aramaların %20’sini oluşturdu. Şehir sıralamasını ise İstanbul Anadolu Yakası ve Mersin izledi.

İstanbul 2017 Yılında Konut Aramalarında Birinci

Milliyetemlak.com

Genel Müdürü Müge Seymen konuyla alakalı şunları aktardı:

Haberin Devamı

“Gayrimenkul sektörünün en hareketli olduğu şehir İstanbul’un tüm yıl boyunca en çok arama yapılan şehir olması, demografik yapının getirileri ve kentsel dönüşümün de etkisiyle öngörülen bir sonuçtu. Listede ikinci sırada yer alan İzmir ise konut projeleriyle, arzla birlikte talebin de arttığı bir şehir. Bu projelerin İzmir’deki hareketliliği sürdüreceğini ve sektöre yükselen bir ivme kazandıracağını düşünüyoruz.”

İstanbul 2017 Yılında Konut Aramalarında Birinci

Milliyetemlak.com

2017 yılı verilerine göre, Türkiye çapında en çok aranan kelimenin ise

acil

kelimesi olduğu görüldü. Sıralamayı

“deniz manzaralı”, “metroya yakın”

ve

“havuzlu”

aramaları izliyor. Seymen, yapılan arama sonuçlarını “

Yatırımcılar için fırsat sunan sektörün önemli bir dinamiğini oluşturuyor. Ulaşım araçlarına yakınlığın her dönemde dikkat edilen bir özellik olduğunu da hesaba kattığımızda tahmin edilen bir sonuçla karşılaşıyoruz.” şeklinde yorumlayarak, içinde bulunduğumuz yılda da benzer aranan kelimelerle karşı karşıya kalacağımızı öngördüğünü belirtti.