DekorasyonGerçekten Sepet Görünümünde: Longaberger Headquarters

Gerçekten Sepet Görünümünde: Longaberger Headquarters

Son Güncellenme:

.

Gerçekten Sepet Görünümünde: Longaberger Headquarters

Dünyanın en büyük sepet üreticilerinden biri olan Longaberger Headquarters şirketinin nevi şahsına münasır dev bir sepet şeklindeki binası ile tanışmak ister misiniz? Evet yanlış duymadınız, bu şirket el yapımı sepetler üreten bir firma ve bu sepetler koca bir piknik sepetinin yani “Big Basket”in içerisinde tasarlanıyor.

Haberin Devamı

Amerika’nın Ohio eyaletinde yer alan bu devasa piknik sepetinin hikayesi de en az şekli kadar ilginç. Günümüze kadar mimari alanda birçok ödüller alan ve 2016 yılında şirketin mali sıkıntıya düşmesi sonucu satışa çıkarılan bu ilginç binayı biraz daha yakından tanıyalım.

Sepeti Sepetin İçinde Üretiyorlar

Gerçekten Sepet Görünümünde: Longaberger Headquarters

Şirketin kurucusu Dave Longaberger, yeni yapacakları şirket binasının dışarıdan bakıldığında hemen kendi binaları olduğunun anlaşılmasını istiyor ve aklına ilginç bir fikir geliyor. Şirket binası dev bir piknik sepeti olmalı ve bu sepet Longaberger firmasının ürettiği sepetlere birebir benzemeli! Bu düşünce çalışanlar tarafından başta şaka sanılsa da Dave, 1997 yılı bitmeden bu projeyi hayata geçirmeyi başarıyor ve böylece Big Basket tarih sahnesindeki yerini alıyor. Şirketin ürettiği orta boy sepetlerin 160 kat büyük bir kopyası olan bu dev bina 7 kattan oluşuyor ve şirketin merkez binası olarak hizmet veriyor.

Haberin Devamı

9000 Tonluk Dev Bir Piknik Sepeti

Gerçekten Sepet Görünümünde: Longaberger Headquarters

Yapımında çelik üzerine sıva tekniği kullanılan ve bu konstrüksiyon ile birçok mimari ödüle layık görülen Big Basket, 9000 ton ağırlığı ile taşınması mümkün olmayan bir piknik sepeti olarak karşımıza çıkıyor. Binanın üzerinde yer alan ve piknik sepetinin saplarını oluşturan çelik konstrüksiyonun 150 ton ağırlığa sahip olduğunu söylesek bu binanın ağırlığı hakkında küçük bir fikir vermiş oluruz sanırım.

Şirketin yemyeşil bahçesi üzerinde gerçekten de pikniğe gelen bir ailenin sepeti görünümünde olan bina, bölge halkı ve turistler tarafından oldukça yoğun ilgi görüyor. 180 bin metrekare alan üzerinde yükselen binanın yapımı için harcanan paranın yaklaşık olarak 30 milyon Amerikan doları olduğu tahmin ediliyor.

Dünyanın Satılık En Büyük Sepeti

Gerçekten Sepet Görünümünde: Longaberger Headquarters

Dünyanın en büyük piknik sepeti olma özelliğine sahip olan ve 500 çalışana ev sahipliği yapan Longaberger Headquarters nam-ı diğer Big Basket, şirketin mali sıkıntıya düşmesi sebebi ile 2016 yılında satışa çıkarılıyor. Bina bölge halkı tarafından o kadar çok seviliyor ki, Facebook üzerinde “Longaberger’in 'Büyük Sepeti' Milli Hazine Olarak Korunsun” adında 1600’ün üzerinde üyesi bulunan bir grup dahi kuruluyor. Hatta üyelerden biri binayı satın almak için yeterli miktarda para toplayıp müzeye çevirme isteğinden bahsederken buna güçlerinin olmadığını ve bunun sadece tatlı bir hayal olduğunu üzülerek belirtiyor ve bina yeni sahibini bekliyor.