Püf NoktalarıEvde Hazırlayabileceğiniz Kış Çayı Tarifi ve Püf Noktaları

Evde Hazırlayabileceğiniz Kış Çayı Tarifi ve Püf Noktaları

Son Güncellenme:

.

Evde Hazırlayabileceğiniz Kış Çayı Tarifi ve Püf Noktaları

Soğuğun iyiden iyiye hissedildiği bu günleri sağlıkla atlatmanız için bağışıklığınızı güçlendirmelisiniz. Mevsimine uygun sebze meyve ile beslenerek, hava şartlarına uygun giyinerek bunu yapabileceğiniz gibi evinizde mis gibi sıcacık bir kış çayı hazırlayarak bağışıklığınıza katkı sağlamanız da mümkün. Üstelik bu kış çayı son derece pratik.

Haberin Devamı

Malzemeler

Evde Hazırlayabileceğiniz Kış Çayı Tarifi ve Püf Noktaları

IhlamurZencefilAdaçayıHavlıcanÇubuk tarçınLimon

Hazırlanışı

Evde Hazırlayabileceğiniz Kış Çayı Tarifi ve Püf Noktaları

Önceden kaynattığınız sıcak suya tüm malzemelerden bir tutam ekleyin ve üzerine 1-2 dilim limon ilave edin. 5 dakika kadar demlenmeye bırakın. Tatlandırmak isterseniz bir çay kaşığı bal ilave edebilirsiniz. Tarçın çubuğu bitki çayınız hazır olduktan sonra içerisine koymanızı tavsiye ederiz.Bitki çaylarını hazırlarken dikkat etmeniz gereken iki nokta var. İlki; bitkileri yeterli düzeyde kullanmanız. Bunun için bir uzman tavsiyesi almanızı öneririz. Sizin o bitkiyi kullanmanıza engel bir hastalığınız ya da alerji durumunuz varsa bunun onayını mutlaka doktorunuzdan alın. Bir diğeri ise bitki çaylarını hazırlama yöntemine dair.

Haberin Devamı

Bitki çayları nasıl hazırlanmalı?

Evde Hazırlayabileceğiniz Kış Çayı Tarifi ve Püf Noktaları

Bitkilerin ve onlardan hazırlanan çayların özellikle kış aylarında iyileştirici etkisi aşikâr. Tabii bitkileri yeterli seviyede kullandığınız ve doğru şekilde hazırladığınız sürece. Bitkilerin tazesini satın almalı ve oda sıcaklığında ağzı kapalı olacak şekilde bekletmelisiniz.Ihlamur, ada çayı, yeşil çay, melisa, papatya gibi örneklerini çoğaltabileceğimiz yapraklı bitkiler, kaynatılmış içme suyunda demleme yöntemiyle hazırlanmalıdır. Kaynamış suyunuza 1 dakika sonra yapraklı bitkileri ekleyin ve yaklaşık 5 dakika demlenmeye bırakın. Demlenmiş karışımı süzerek tüketebilirsiniz.Havlıcan, çubuk tarçın, zencefil gibi kök bitki çaylarını ise kaynatma yöntemi ile hazırlayabilirsiniz. Bitkileri ve içme suyunu cezve ya da tencereye koyun ve kapağını kapatın. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra tüketime hazır olacaktır.