EkonomiYerli oyuncakla dünyaya yayılıyor

Yerli oyuncakla dünyaya yayılıyor

03.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Oyuncak sektörünün yerli üreticilerinden Enfal Oyuncak ‘Let’s Be Child’ markasıyla geçen yıl 1 milyon adetin üzerinde oyuncak sattığını, bu yıl ise hedefin 1.5 milyon adete ulaşmak olduğunu açıkladı.

Yerli oyuncakla dünyaya yayılıyor

Enfal Oyuncak Yönetim Kurulu Başkanı Furkan Karaduman, düzenlediği basın toplantısında Avrupa pazarında her yıl yüzde 10 büyüme hedefiyle İngiltere’den sonra Almanya’da ofis açmak üzere olduklarını, ABD pazar için de hazırlık yaptıklarını söyledi. Karaduman’ın verdiği bilgiye göre satışlarının yüzde 20’si ihracat olan marka şu anda Avrupa ağırlıklı olmak üzere 24 ülkeye ihracat yapıyor.

Haberin Devamı

Enfal Oyuncak’ın ikinci kuşak yöneticisi Karaduman, pandemide ülkelerin sınırlarının kapanması ve ticaretin durması ithalatı zora sokunca, şirketin yerli üretim fikrini hızla hayata geçirerek yaklaşık 50 milyon euro’luk kalıp ve 30 milyon euro’luk makine, teknoloji ve fabrika yatırımı yaparak üretime başladığını anlattı. Karaduman, “Bugün ürünlerimizin yüzde 70’i Türkiye’de üretilirken, yüzde 30’u Çin’den ithal ediliyor. Üretimin başlamasıyla birlikte ihracat da gündeme geldi. Pandemi döneminde Avrupa’nın Türkiye’ye yönelmesi, ihracat kapılarını araladı ve ilk kez 2022 yılında aralarında Avrupa ülkeleri, Körfez ülkeleri ve Rusya’nın bulunduğu ülkelere kalıbı, üretimi kendimize ait yaklaşık 1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 3 yıl gibi kısa bir sürede ihracatımız 10 milyon doların üzerine çıktı” dedi.

Yazarlar