Ekonomi Yerli otoda zorunlu güvenlik ertelendi

Yerli otoda zorunlu güvenlik ertelendi

27.06.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Avrupa mevzuatına uyum kapsamında, otomobillere güvenlik önlemi zorunluluğu, Türkiye’de üretim yapan firmalar için 31 Ağustos 2024’e ertelenirken, ithal edilecek araçlar için uygulama başlangıç tarihi 7 Temmuz 2024 olacak.

Yerli otoda zorunlu güvenlik ertelendi

ANKARA Milliyet - Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca hazırlanan “Motorlu Araçlar ve Römorkları ile Bunlar İçin Tasarlanan Aksam, Sistem ve Ayrı Teknik Ünitelerin Genel Güvenliği ve Korunmasız Karayolu Kullanıcılarının ve Yolcuların Korunması ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Haberin Devamı

Bakanlıktan yönetmelik değişikliğiyle ilgili yapılan açıklamada, kısa adı Genel Emniyet Yönetmeliği (General Safety Regulation) olan düzenleme ile araçlarda kazaları azaltmayı amaçlayan, güncel teknolojiyle uyumlu gelişmiş güvenlik sistemlerinin zorunlu hale geldiği belirtildi.

Avrupa Birliği (AB) otomobil ve yol güvenliği mevzuatıyla (GSR II) akıllı hız yardımı, uykulu sürücü uyarısı, otomatik frenleme gibi bir dizi güvenlik önlemi, Türkiye’de yeni alınacak sıfır araçlarda zorunlu olacak.