EkonomiYenilikçi girişimler dünyaya açılıyor

Yenilikçi girişimler dünyaya açılıyor

16.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden ülke olma vizyonuna katkı sunmak için çalışmalarını sürdürdüğünü duyuran Türk Telekom, girişimlere; finansal kaynağın yanında uluslararası alanda iş birlikleri yapma ve global yatırımcılardan yatırım alma fırsatı ile küresel pazarlara açılma konusunda stratejik destekler sağlıyor.

Yenilikçi girişimler dünyaya açılıyor

Bu kapsamda Türk Telekom Ventures PİLOT girişim hızlandırma programının 12. dönemine seçilen girişimlerle Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan Türk Telekom Ventures Girişimcilik Merkezi’nde bir araya gelen Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, “10 yılı aşkın süredir girişimcilik ekosisteminin büyümesine katkı sağlama motivasyonu ile teknolojinin geleceğine yönelik çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Teknolojide dışa bağımlılığı azaltacak her tür çalışmayı milli görev olarak görüyoruz. Yerli sosyal medya platformları geliştiriyor, teknolojiyi faydaya dönüştürecek sosyal sorumluluk çalışmaları yürütüyoruz. Bu yaklaşımla; geleceğimiz için fark yaratacak ve ülkemizi dünyada teknolojii alanında öne çıkaracak inovatif girişimlere destek vermeye devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

12.dönem girişimleri

- Archı’s Academy: Yazılım geliştirme alanında proje tabanlı ve kişiselleştirilmiş çevrim içi bir eğitim platformu.

- Fınsmart AI: Şirketler için otomatik finansal raporlama sistemleri ve yapay zekâ destekli CFO hizmetleri sunuyor.

- From Your Eyes: İnsanlardan makinelere kadar uzanan geniş bir spektrum için yapay görme çözümleri tasarlıyor.

- Hardal: Web sitesi veya mobil uygulamalarda birincil taraflı veri analitiği için gerekli olan sunucu taraflı pazarlama ölçümlemesi hizmeti.

- Mistikist: Görsel, işitsel uyaranlarla stres azaltan, odaklanma ve iş performansını artıran bir nörobilim uygulaması.

- QDelivery: Teslimat ve saha operasyonları yürüten firmaların bu süreçleri dijitalleştirmesini, optimize etmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

- Sensed AI: Kentsel ve tarımsal izleme konusunda uzmanlaşmış yenilikçi bir yer gözlemi girişimi.

- Some Carbon: Fabrikalardan çıkan karbondioksit emisyonlarından metanol gibi katma değerli ürün üretilmesini sağlıyor ve endüstrilere karbon azaltım servisi sunuyor.

- T4 People Analytıcs: Kurumların farklı sistemlerindeki tüm çalışan verilerini bir araya getirerek veriye dayalı yüksek etkili aksiyonlar alınmasını sağlıyor.

- VenueX: Markaların mağaza verilerini global platformlarla entegre ederek, müşteri trafiğini ve satışlarını artıracak dijital reklamlar oluşturup yayınlamalarını sağlıyor.