EkonomiYenilenebilire daha kolay izin

Yenilenebilire daha kolay izin

03.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yenilenebilir enerjide izin süreçlerini kolaylaştıracak bir çalışma yaptıklarını açıkladı.

Yenilenebilire daha kolay izin

Türkiye Elektrik Sanayi Birliği (TESAB) tarafından düzenlenen Enerji Stratejileri Konferansı’nda konuşan Bayraktar, güneş ve rüzgar kurulu gücünün 30 bin megavata ulaştığını, yatırımcıya tahsis edilen 80 bin megavat kapasite bulunduğunu bildirdi. Bunun 30 bin megavatının sanayicinin, ticaret erbabının, otellerin, turizmcilerin kendi elektrik ihtiyacı için olduğunu, sanayicilerin ciddi ilave talepleri de bulunduğunu aktaran Bayraktar şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bu 80 bin megavatı biz eğer önümüzdeki beş yılda, altı, yedi yılda gerçekleştirdiğimizde Türkiye aslında her yıl neredeyse 8 ila 10 bin megavatlık bir yenilenebilir gücü devreye alabilecek. Avrupa’da bir ülkeninki kadar kurulu gücü biz bir senede sadece yapabilecek hale geliyoruz. Yatırımcıların karşılaştığı farklı idarelerden, kamu idarelerinden ve yerel idarelerden bekledikleri izinlerde bir iyileştirme sürecine girmemiz lazım. Bununla alakalı çalışmamızı hazırladık. Bunu bu yıl Meclis gündemine getirmeyi planlıyoruz.”

Bayraktar, yeni YEKA ihale sürecine ve 2035 strateji belgesine ilişkin bu ay içinde detay paylaşacaklarını da söyledi.