EkonomiUluslararası şirket oldu

Uluslararası şirket oldu

06.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Ulusoy, “24 ülkede yapılanması ile 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren, uluslararası ilaç markaları yaratan bir şirket haline geldik” dedi.

Uluslararası şirket oldu

Yerli sermaye, yerli üretim ve yerli Ar-Ge vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren Türkiye’nin köklü ilaç şirketlerinden Nobel İlaç, 70. kuruluş yıl dönümünü iş dünyası, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimlerinden oluşan çok sayıda davetlinin katılımıyla kutladı. 

Haberin Devamı

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun da katıldığı gecede bir konuşma yapan Hasan Ulusoy şunları söyledi:

“Bugün burada 70 yılda yerel bir eczaneden uluslararası bir ilaç şirketine dönüşmemizi kutluyoruz. 1954 yılında abilerim tarafından bir eczanede yazılmaya başlanan bu öykü, her biri işinin ehli olan çalışma arkadaşlarımızın adanmışlıkları sayesinde bugün uluslararası arenada da güçlenerek büyüyen bir başarı hikayesine dönüştü. Geldiğimiz noktadan geriye dönüp baktığımızda; 24 ülkede yapılanması ile 50’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiren, uluslararası ilaç markaları yaratan bir şirket haline geldik. 70 yıl boyunca önceliğimiz yeniliği takip ederek, insan sağlığına en yüksek katkıyı sağlayacak ürünleri geliştirmek ve ülkemizin kalkınmasına destek sunmak oldu. Ülkesiyle birlikte büyüyüp gelişen, 70 yıldır gerçekleştirdiği yatırımlar ve hayata geçirdiği ilkler ile ilaç sektörünün geleceğinin şekillenmesinde de payı bulunan öncü şirketlerden biri olduk. Önümüzdeki yıllarda da ilacı tüm insanlar için erişilebilir kılma hedefine katkı sağlama vizyonumuz doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz.”

Haberin Devamı

3 bine yakın ruhsat

Verilen bilgiye göre, şirketin Türkiye, Kazakistan ve Özbekistan’da bulunan beş kampüste 11 üretim tesisi, 6 Ar-Ge merkezinin yanı sıra dünyada 3 bine yakın ruhsat sayısı, farklı coğrafyalara yayılmış 4 binden fazla çalışanı bulunuyor.