22.04.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:
YAVUZ KARAMAN / EMLAK
Daha önce Kurtköy bölgesinde WBahçe ve WRoof adlı konut projelerini hayata geçiren Erguvan İnşaat - Demirbaş Yapı Ortaklığı, üçüncü proje için kolları sıvadı. Butik projeler hayata geçiren ortaklık bu kez Dragos bölgesini seçti. Erguvan İnşaat Demirbaş Yapı Ortaklığı’nın üçüncü projesi Loft Dragos, görücüye çıktı. 25 milyon TL yatırımla Dragos’ta hayata geçirilecek projenin inşaatına mayıs ayının ortalarında başlanacak. Loft Dragos projesini geliştirdikleri bölgeyle ilgili bilgileri aktaran Demirbaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sefa Demirbaş, Dragos’un gün geçtikçe istikrarlı bir gelişme gösterdiğini söyledi.
Ortaklık olarak yenilenen ve gelişme gösteren bölgelerde proje geliştirmeye devam edeceklerini ifade eden Demirbaş, “Dragos da son dönemde yıldızı parlayan bölgeler arasında yer alıyor” dedi.
İstanbul’un yeni gözde yerleri arasında gösterilen bölgenin gelişme potansiyeli sebebiyle büyük bir yatırımcı kitlesi çektiğini belirten Demirbaş, “Sanayi tipi yapılaşmalar yerine nitelikli konut ve rezidans projelerinin yükseldiği Dragos, planlı ve güvenli bir şekilde gelişmeye devam ediyor. Parlak bir geleceği olan Dragos’a tren, minibüs, deniz otobüsü, metro ve benzeri araçlarla ulaşmak mümkün” diye konuştu.
Demirbaş, doğa ve denizle iç içe olmasından dolayı tertemiz bir havaya sahip olan bölgenin, İstanbul’un merkezi noktalarına kolay ulaşım imkânı sunduğunu ifade etti.
Lansmana özel fiyat
Loft Dragos’un yükseleceği bölgenin 500 dönümlük bir sanayi arazisinin dönüşmeye başladığı alan olduğunu söyleyen Erguvan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Emre Maraşlı da, “Bu bölge için Anadolu yakasının sahile yakın tek kentsel dönüşüm noktası diyebiliriz” şeklinde konuştu. Arsa sahipleri hakkında da bilgi veren Maraşlı, “Bölgedeki dönüşen fabrikaların sahipleri fabrikalarını şehir dışına taşımış durumdalar. Arı Makina Sanayii sahibi Arıer Ailesi, Mes Alüminyum’un sahibi Düzyol Ailesi ve Es Voleybol’un sahibi Uç Ailesi, bölgedeki arsa sahiplerinden bazıları…” dedi.
Fiyat politikasıyla ilgili bilgi veren Maraşlı, şu an metrekare ortalama satış fiyatının 4 bin 500 TL olduğunu belirterek, “Bu rakam lansmana özel olduğu için kısa zaman sonra değişecek” diye konuştu. Projede konut fiyatları 300 bin liradan başlayıp, 931 bin liraya kadar yükseliyor.
WRoof’un % 60’ı satıldı
Demirbaş Yapı- Erguvan İnşaat Ortaklığı’nın Kurtköy’de inşa ettiği WBahçe projesinde yaşam başladı. Bu projede satışı devam eden 5 konut hemen teslim ediliyor. WRoof projesinde de satışlar ve inşaat devam ediyor. Kurtköy’ün çehresini değiştirmesi planlanan projede satışların % 60’ı tamamlandı. 2015 yılının Aralık ayında sahiplerine teslim edilmesi hedeflenen projede konut fiyatları 210 bin TL’den başlayarak 535 bin TL’ye kadar yükseliyor.
Konutlar 2016’da teslim edilecek
2016 yılının mayıs ayında sahiplerine teslim edilmesi planlanan Loft Dragos projesi, 100 konut ve alanları 350 metrekare olan 1 ticari birimden meydana geliyor. 4 bin 500 metrekare arsa alanı üzerinde 15 bin metrekare inşaat alanına sahip Loft Dragos, alanları 74 metrekare olan değişik tiplerde 1+1’ler, alanları 109 ile 123 metrekare arasında değişen 2+1’ler ve alanları 150 metrekare olan 3+1 konut tiplerinden oluşuyor. Projedeki konutlarda alanları 13 ila 18 metrekare arasında değişen geniş balkonlar yer alıyor. 55 metre boyunda 18 katlı tek bloktan meydana gelen projede, konutların tavan yüksekliği 3 metre olarak tasarlanıyor.
Deniz manzaralı olacak
Sahil yolu, minibüs yolu, metrodurağı, D-100 ve deniz otobüsü hatlarının ortasında yükselecek LoftDragos’ta, kapalı yüzme havuzu, fitness center, business center, sauna, çok amaçlı spor alanı, çok amaçlı kapalı salon, concierge ve hizmet alanı bulunuyor. Tüm cepheleri deniz manzarasından pay alabilecek şekilde tasarlanan projenin mimarı tasarımı Aykut Akın tarafından yapıldı.
Fuarda yabancı yatırımcıların radarına girdi
Geçtiğimiz hafta Dubai International Property Show’da projelerini vitrine çıkaran Demir İnşaat, 19-20 Nisan’da İstanbul Gayrimenkul Yazlık Evler Fuarı’nda da yabancı yatırımcıların ilgi odağı oldu.
Özellikle Körfez ülkesi yatırımcılarının katılımıyla dikkat çeken fuar, Arap Türk Gayrimenkul Zirvesi ile paralel gerçekleşti. Körfez ülkelerinin son yıllarda Türkiye’ye olan ilgisinin fuarda kendini gösterdiğini söyleyen Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, etkinliğin Demir İnşaat açısından oldukça verimli geçtiğini belirtti.
Özellikle İstanbul’a yatırım yapmak isteyenlerin Demir Romance ve Ayışığı Vadi Evleri’ne büyük ilgi gösterdikleri bilgisini veren Hamit Demir, gerek Dubai’de gerekse İstanbul’da pek çok yabancı yatırımcıyla el sıkıştıklarını söyledi.
Demir, “Firma olarak gerek yurtiçi gerekse yurtdışında pek çok fuara katılmaya devam ediyoruz. 29 Nisan’da lansmanı gerçekleşecek yeni projemiz Demir La Vida ile birlikte, satışlarımız artacaktır” diye konuştu.
Otelcilik kavramı değişiyor ‘konsept’ önem kazanıyor
EVA Gayrimenkul’un gerçekleştirdiği araştırmaya göre Avrupa’nın 4’üncü, dünyanın 6’ıncı büyük turizm ülkesi konumuna yükselen Türkiye’de otelcilik sektörünün doğru analizler gerçekleştirerek sağlıklı yatırımlara yönelmesi gerekiyor. Araştırma sonuçlarına göre üç yıldızlı otel sayısıyla dört yıldızlı otel oranının dengelenme trendinin yanı sıra turizm türlerinin doğru yatırım açısından büyük önem kazanıyor.
EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, turizm gelirleri itibariyle son 10 yılda ise % 133 artış gösteren turizmin Türkiye otelcilik sektörünün itici gücü olduğunu, 40 milyona dayanan yabancı turistin seyahat amaçları ve konaklama tercihlerine bağlı olarak otelcilik sektörünün doğru yatırımlara yönelmesi gerektiğini ifade etti.
Alternatif turizm türlerinin de çok iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade eden Yazıcı, özellikle son yıllarda konsept ve butik otellere talepte yoğun bir artış yaşandığına dikkat çekti. Farklılığın talep göreceğinin unutulmaması gerektiğini hatırlatan Yazıcı, Türkiye’de turizmin kıyı bölgeler ve İstanbul ağırlıklı olduğunu, bu bölgelere yatırım yapmayı düşünenlerin öncelikle mutlaka talebi değerlendirmeleri, fizibilite ve piyasa koşullarına dikkat etmeleri gerektiğini belirtti.
‘Dünya trendleri dikkate alınmalı’
Yaşanan yoğun rekabet nedeniyle Türkiye’de yatırımların önemli bir bölümünün mevcut otellerin renovasyonu ve genişletilmesine yöneldiğini belirten Yazıcı, ancak dünyada gelişen turizm trendlerine, Türkiye’nin turizm kapasitesine ve altyapısına bakıldığında; sürdürülebilir turizm açısından marina, kongre, sağlık, spor, golf turizmi ve kruvaziyer limanlarında eksiklikler görüldüğünü, yatırımlarda öncelik verilebilecek alanların ise bunlar olduğunun altını çizdi.
Yazıcı, son dönemlerde birçok ülke ile yapılan vize anlaşmalarının tam olarak uygulamaya geçmesinin ardından, özellikle sınır illerinde otel yatırımlarının artacağı konusunda öngörüde de bulundu.
Depreme dayanıklı bina yarışması
Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından, Türkiye’de ilk kez düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarım Yarışması’na 28 üniversiteden 49 takım başvurdu. DASK’ın depreme dayanıklı bina tasarımı becerisini geliştirmek amacıyla inşaat mühendisliği öğrencilerine yönelik düzenlediği yarışmada 42 bina projesi finale kalmaya hak kazandı.
DASK Koordinatörü İsmet Güngör, zorunlu deprem sigortasının konutları depreme karşı koruduğunu ifade etti. Güngör, “Mühendislerde deprem bilinci oluşturmayı amaçlıyoruz” dedi.
Ön elemeyi geçen projelerin sahipleri, finale kadar kağıt üzerinde tasarladıkları binaların maketlerini yapacaklar. İstanbul’daki final organizasyonunda bina maketlerinin depremi simüle eden sarsma masası üzerinde dayanıklılıkları ölçülecek. En yüksek performansı gösteren maket, proje sahiplerine ödül kazandıracak.
İnşaat maliyetleri yüzde 5.8 yükseldi
İnşaat maliyetlerindeki artış hız kazandı. İnşaatlarda yılın ilk üç ayındaki maliyet artışı yüzde 5.8’e çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun Bina İnşaatı Maliyet Endeksi verilerine göre, ocak, şubat, mart aylarını kapsayan 2014 yılı birinci çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 5.8, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11.3 arttı.
İnşaatlarda üç aylık maliyet artışları, genel olarak konutlarda yüzde 5.7 ve ticari, idari, sıhhi yapılar ve okullar gibi diğer kategorisine giren binalarda yüzde 6.0 düzeyinde gerçekleşti.
‘Yatırım yapmak isteyen acele etsin’
Diyarbakır Girişimci İşadamları Derneği (DİGİAD) tarafından organize edilen ‘Tecrübe Paylaşım Programı’nın bu ayki konuğu Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya oldu.
Gayrimenkul sektörünün bugünü yarını ve yatırım imkânlarını anlatan Uğur Dumankaya, Türkiye’de gayrimenkul sektörünün en dinamik ve lokomotif sektörlerin başında geldiğini bu alanda yatırım yapmak isteyenlerin acele etmesi gerektiğine dikkat çekti.
İnşaat sektöründe elde ettiği deneyim ve tecrübelerini pek çok farklı platformda işadamları ve üniversite öğrencileri ile paylaşan Uğur Dumankaya 26 Nisan’da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencileri ile bir araya gelecek.
Bolluca’daki proje için ikinci satış ofisini açtı
Neo Yapı’nın Bolluca’da inşa ettiği NeoGölpark İstanbul’un ikinci satış ofisi Bolluca’dan sonra Göktürk’te açıldı. Kuzey İstanbul’un en büyük yatay projelerinden biri olarak hayata geçirilen NeoGölpark İstanbul projesi 5 farklı tipte 315 bahçeli konuttan oluşuyor.
7 etapta tamamlanacak projenin ilk 4 etabının satışları tamamlandı.
İlk 3 etapta yaşam başladı. NeoGölpark İstanbul, ‘Yeni İstanbul Projesi’nin gündeme gelmesiyle lokasyonu ile dikkat çekiyor.
Örnek evi hazırladı kampanyayı başlattı
Dekar DK tarafından Bahçeşehir’de inşa edilen Dekar Asmalı Sokaklar’ın örnek evi tamamlandı. 2+1 ve 3+1 bahçeli ev seçenekleri sunulan projede, özel banka kredisi seçeneklerinden ve 420 bin liradan başlayan fiyatlardan yararlanılabiliyor. Kampanya, 30 Nisan’a kadar geçerli.
100 konuttan meydana gelen Asmalı Sokaklar projesinin Mayıs 2015’te tamamlanması hedefleniyor. Projede 2+1 konutlar 123 metrekare, 3+1 konutlar 125 metrekare, 3+1 dubleksler ise 144 ila 158 metrekare şeklinde tasarlandı.