EkonomiTürkiye yeni nesil araç Ar-Ge ve üretim üssü olacak

Türkiye yeni nesil araç Ar-Ge ve üretim üssü olacak

07.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, küresel yatırımlarla Türkiye’yi yeni nesil araç AR-GE ve üretim üssü haline getirdiklerini söyledi.

Türkiye yeni nesil araç Ar-Ge ve üretim üssü olacak

Bakan Kacır, ‘Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi’ kapsamında 8 elektrikli minibüsün Adıyaman Valiliğine teslimi amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda düzenlenen ‘Ford e-Transit Araç Teslim Töreni’ne katıldı.

Haberin Devamı

Adıyaman’da Turizm Sektörünün Canlandırılması Projesi’yle de kentin sahip olduğu zenginlikleri turizme kazandırdıklarının altını çizen Kacır, Türkiye’nin, Togg ile birlikte Ford Otosan, BMC, Temsa, Karsan, Bozankaya, Otokar, Anadolu Isuzu gibi markalarla ticari araç ve yolcu taşıtlarında elektrikli araç devriminde en iddialı ülkelerden biri olduğunu bildirerek, Türkiye’de üretim yapan markaların yeni nesil araç üretimlerini desteklediklerini ve BYD gibi bu alanda lider küresel markaların yatırımlarını ülkeye kazandırdıklarını söyledi. Kacır, bu yatırımlarla Türkiye’yi yeni nesil araç AR-GE ve üretim üssü haline getirdiklerine dikkati çekti.

Ford Otosan Genel Müdür Vekili Josephine Payne de Ford Otosan’ın Kocaeli fabrikasını içten yanmalı, elektrikli ve hibrit modellerin tek çatı altında üretildiği esnek üretim hatlarıyla donattıklarını belirtti. Payne, “Elektrikli araçlarımızın Adıyaman’da devreye alınması, tarihi öneme sahip bölgelerde karbon ayak izinin azaltılmasına yönelik bir adımı temsil ediyor ve modern yeniliklerin geçmişimizin korunmasıyla nasıl uyumlu şekilde bir arada var olacağını gösteriyor” dedi.