EkonomiTHY maaşlara yüzde 20 zam yaptı

THY maaşlara yüzde 20 zam yaptı

01.06.2018 - 07:33 | Son Güncellenme:

Türk Hava Yolları kur artınca pilotta boy sınırını kısaltıp maaşlara yüzde 20 zam yaptı. Pilotların maaşı 32 bin TL'yi geçti.

THY maaşlara yüzde 20 zam yaptı

Hava İş Sendikası ile THY arasında imzalanan protokole göre pilotlara yüzde 20, diğer çalışanlara ise yüzde 10 oranında zam yapıldı.

Haberin Devamı

THY'den yapılan açıklamada

"Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,

Hava-İş Sendikası ile yapılan protokol kapsamında 1 Haziran 2018 tarihinden geçerli olmak üzere markamıza hayat veren Siz kıymetli çalışanlarımızdan;

Kokpit çalışanlarımızın ücretlerine %20, diğer çalışanlarımızın ücretlerine ise % 10 oranında artış yapıldığının,
Kabin Amirlerimize aylık brüt 750-TL Amirlik Primi ödenmeye başlanacağının güzel haberlerini Sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Türk Hava Yolları Ailemize hayırlı olmasını diliyoruz." denildi.

PİLOTLARIN MAAŞI 32 BİN TL'Yİ GEÇTİ

Alınan bilgilere göre daha çok pilot aday adayının başvurması adına artık lisans dışında önlisans mezunlarını kabul etmeye başlayan THY, boy limitlerine takıldığı için başvuramayanlara da kapılarını açtı. Dar gövdede uçan bir kaptan pilotun yaklaşık 27 bin TL olan maaşı yapılan zamla beraber 32 bin TL’yi geçti. Yılda 4 maaş ikramiye alan beş yıllık bir kabin memurunun aylık geliri ise yapılan zamlarla 14-16 bin lira oldu.