EkonomiSürdürülebilirlik Akademisi açtı

Sürdürülebilirlik Akademisi açtı

25.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Trendyol, BÜYEM iş birliğiyle e-ticaret sektörünün ilk Sürdürülebilirlik Akademisi’ni hayata geçirdi.

Sürdürülebilirlik Akademisi açtı

E-ticaret platformu Trendyol, Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve Cabana Eğitim-Danışmanlık iş birliği ile e-ticaret sektörünün ilk Sürdürülebilirlik Akademisi’ni açtı. Eğitim içerikleri Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinin katkılarıyla hazırlanan akademi, Trendyol’un faaliyet gösterdiği Almanya, Azerbaycan, Körfez ülkeleri ve Orta ve Doğu Avrupa’daki ekosistemlerinin kullanımına uygun şekilde iki dilde hazırlandı.

Haberin Devamı

Eğitim programında öncelikli olarak sürdürülebilirliğin neleri kapsadığı ve gerek bireyler gerekse şirketler açısından başlangıç aksiyonlarının neler olabileceği ele alınıyor. Sürdürülebilirliği, dönüşümün anahtarı olarak konumlandıran eğitimde, atık yönetiminden döngüsel ekonomiye pek çok başlık yer alıyor. Sürdürülebilir Üretim ve Yeşil Mutabakat gibi dış pazarlarda rekabetçiliği sağlayacak düzenlemelerle ilgili gerekli bilgiler detaylarıyla aktarılıyor. Sürdürülebilirliğin insan ve toplum boyutu da çalışan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği ve iş etiği gibi pek çok başlıkta eğitime dahil ediliyor.

Pozitif etki

Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, konuya ilişkin şunları söyledi: “Akademimiz aracılığı ile Türkiye başta olmak üzere faaliyet gösterdiğimiz tüm pazarlardaki ekosistemlerimizi sürdürülebilir dönüşümün bir parçası haline getiriyoruz. Ülkemiz ve ekosistemimiz için en büyük pozitif etkiyi yaratan şirket olma vizyonumuzla hayata geçirdiğimiz akademimizle sürdürülebilirlik konusundaki bilgi ve farkındalığı artırarak tüm paydaşlarımızla birlikte dönüşümü gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.” Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ali Coşkun da şöyle konuştu: “Ekonomik ve sosyal ihtiyaçları, ekosistem üzerinde olumsuz etki bırakmadan ve gelecek nesillere zarar vermeden karşılıyor olabilmek son derece önemli. Dünyada nüfusumuzun hızla artması, sanayi devrimi sonrası gelişen teknolojinin etkisi, yenilenemeyen enerji kullanımı, sınırlı olan doğal kaynakların bilinçsiz bir şekilde kullanımı, artan çevre kirliliği sürdürülebilirliğin önemini bizlere gösteriyor.”