06.10.2009 - 18:40 | Son Güncellenme:
IMF-Dünya Bankası Guvernörler Kurulu Toplantısı’nın yeme-içme organizasyonunu gerçekleştiren Borsa Restaurant’ın Yönetim Kurulu Başkanı Rasim Özkanca, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn ve Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick’in Türk mutfağını çok beğendiğini ifade etti. Rasim Özkanca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplantılar için bugüne kadar 15 tonun üzerinde et ve çok miktarda balık servis ettiklerini belirterek, toplantıya katılan 186 ülkeden temsilcilerin kendilerine has yemek kültürleri bulunduğunu, ancak onlara Türk yemekleri, tatlıları ve ekmekleri tattırdıklarını söyledi.
Özkanca, “Bir hafta boyunca sabah kahvaltılarıyla başlayan, öğle yemekleriyle ve oda servisleriyle devam eden, akşam yemekleriyle de son bulan organizasyon kapsamında günde 3 bin 500-4 bin tane servis yapıldı” dedi. Servislerinde bu dönemdeki lezzeti yüksek ürünleri kullandıklarını ifade eden Özkanca, bu akşam 3 bin kişiye toplantının açılış kokteyli için açık büfe hizmeti sunacaklarını, menüde çeşitli zeytinyağlı yemekleri, börek, mantı, tandır ve balık vereceklerini anlattı.
KEREVİZLİ SARMA
IMF Başkanı Strauss-Kahn ve Dünya Bankası Başkanı Zoellick’in de Türk mutfağını çok beğendiğini ifade eden Özkanca, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Onların dünya mutfağından oluşan menüleri vardı. Biz burada onlar için bir Borsa Türk mutfağı menüsü yaptık.. Kendi isteklerini yolladım. Kendi istekleri arasında salatalar, somon tarzı şeyler ve tavuk yemekleri vardı. Türk yemekleri olarak közde yapılmış imam bayıldı verdik. Müthiş, yıkıldı... Yine asma yaprağına sarılmış kerevizli sarma vardı. Zeytinyağlı yemeklere bayıldılar. Bu yemekler bilgileri dahilinde değildi. Yoğurtlu semizotu salatasını çok sevdiler. Bugün onu alırken ertesi gün ıspanaklısını alma durumu oldu. Karadeniz pidesini tadımlık yolladım. Bir hafta o pideden yediler. Fırında yapılmış kuzu tandırı, erişte verdik. Kazandibi, sütlaç yolladım. Sonra iki tane daha istediler. Son derece sınırlı bir zaman durumları vardı. Bilmedikleri bir mutfağı onlara tattırdım. Dünya mutfağından oluşan menüleri vardı. Ancak hemen hemen 7 gündür bizim mutfaktan gidiyoruz.”
Daha önce NATO ve AGİT zirvelerinin yeme-içme organizasyonunu da yaptıklarını hatırlatan Özkanca, “70-80 devlet başkanına yemek yedirdik. Onlara da hep Türk yemeklerini yedirdik. Yemeklerimize güveniyoruz” dedi. Özkanca, 200’ün üzerinde mutfak ve 400’ün üzerinde servis elemanları bulunduğunu da sözlerine ekledi.