27.03.2022 - 04:21 | Son Güncellenme:
Sosyal sermaye aynı zamanda sosyo-kapitel olarak da bilinmektedir. Yıllar boyunca sosyolojik bir tartışma olarak devam eden sosyal sermaye, sosyal bilimlerin bireyselliği aşırı ön planda tutmasına bağlı olarak meydana gelmiştir. Sosyal sermaye, uzun ömürlü bir iletişim ağına sahip olması nedeniyle kişinin hissesine düşen kaynaklar şeklinde de ifade edilebilir.
Sosyal Sermaye Nedir, Unsurları Nelerdir?
Sosyal sermaye, bütün sosyal kimliklerin yararlanabileceği bir kavram olarak ifade edilebilir. Sosyal sermayenin en önemli unsurları normlar ve güven olarak ifade edilebilir. Sosyal sermaye, gerçekte veya uygulanmada karşılıklı tanışıklık ve tanımaya dayalı olarak az ya da çok kurumsallaşmış, uzun ömürlü iletişim ağına sahip olması nedeniyle, bir bireyin veya bir grubun haklı olarak hissesine düşen kaynakların bir toplamı olarak ifade edilebilir.
Sosyal Sermaye Örnekleri Nelerdir?
Sosyal sermaye, sosyal normların önemine bir vurgu yapmaktadır. Birey ve toplum açısından oldukça önemli olan sosyal sermayenin aynı zamanda ölçümünün yapılması konusunda bazı sıkıntıların yaşandığını söylemek de mümkün olmaktadır. Dünya Bankası(WB) ve IMF gibi uluslararası kurumlar da sosyal sermaye kavramına önem vermiştir.