EkonomiMillî Teknoloji Hamlesi’ne önemli katkılar sağlayacak

Millî Teknoloji Hamlesi’ne önemli katkılar sağlayacak

22.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Ülkemiz savunma sanayiinin yerli ve millî sistemlerle ve teknolojilerle geliştirilmesi için ekosistemimizdeki tüm paydaşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız içinde kümelenmelerimiz önemli bir yer kapsıyor.

Millî Teknoloji Hamlesi’ne önemli katkılar sağlayacak

PROF. DR. HALUK GÖRGÜN / Savunma Sanayii Başkanı - Kümelenmelerimizi, sektördeki aktörler arasında iletişimi sağlayan önemli bir kurumsallık mekanizması olarak değerlendiriyor ve tam bağımsız savunma sanayii hedeflerimiz doğrultusunda, savunma sanayii odaklı kümelenmelerimizi destekliyoruz. Savunma Sanayii Kümelenmeleri yoluyla; sektörümüzde iş birliği ve güç birliği oluşturmayı, üye firmaların rekabet güçlerini artırmayı, yerli ve millî üretim konularında teşvik ederek önemli bir sinerji oluşturmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

Türk savunma, havacılık ve uzay sektörünün, yerlilik oranının artırılması, henüz sahip olmadığı kritik teknolojilere kavuşturulması ve uluslararası rekabette üst seviyelere taşınması için üyelerinin teknolojik ve sektörel yetkinliklerini geliştirmek ve iş birliğini destekleyerek güçlü bir ekosistem oluşturmak misyonuyla kurulan SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi, Türkiye’nin ve Avrupa’nın en büyük sanayi kümelenmesidir. Ülkemizde olmayan üretim yeteneklerini kazandırma, üniversitelerimizle sanayimizin senkronize çalışmasını sağlama, yurt dışı pazar arayışına kolektif destek verme gibi amaçlarla faaliyetlerini yürüten SAHA İstanbul, savunma sanayiimize çok büyük katma değer sağlamaktadır.

Haberin Devamı

SAHA İstanbul tarafından 2018 yılından bu yana düzenlenmekte olan SAHA EXPO; 2022 yılındaki son fuarda, bir öncekine göre metrekare düzeyinde yüzde 50, katılımcı düzeyinde yüzde 112, ziyaretçi düzeyinde de yüzde 226’lık artışla büyüyerek gerçekleşti. Büyüyen oranlar paralelinde 1.400’ün üzerindeki firma için 90 bin metrekareye çıkarılan fuar alanında, bu yıl 500’den fazla resmi ve ticarî delegasyon, 150 binden fazla da ziyaretçi beklemekteyiz. Bu yıl ilk defa açılacak siber güvenlik ve yapaY zekâ pavilyonları ile halk katılım günleri, etkinliğin daha da güçlenmesini destekleyecektir. Gerçekleşecek üst seviye görüşmeler, yeni oluşumlara ve birlikteliklere vesile olacak, imzalanacak yeni anlaşmalar ekonomideki kaldıraç rolümüzü perçinleyecektir.

SAHA EXPO 2024, savunma, denizcilik, havacılık ve uzay sanayiine yönelik üretim yapan ana platform üreticilerinin, tedarikçilerin ve bu sektörlerde tedarikçi olarak yer almak isteyen firmaların bir araya geldiği önemli bir platform olacak, ülkemizin yerli üretim potansiyelinin sergileneceği organizasyon, Millî Teknoloji Hamlesi’ne de önemli katkılar sağlayacaktır.

SAHA EXPO 2024’ün ülkemiz ve sektörümüz adına başarı ile tamamlanmasını temenni ediyor, tüm katılımcıların verimli bir fuar geçirmelerini diliyor, SAHA İstanbul Savunma, Havacılık ve Uzay Kümelenmesi başta olmak üzere organizasyona emek veren bütün paydaşları tebrik ediyorum.

Haberin Devamı

Ülkemizin marka etkinliklerinden biri olan SAHA EXPO 2024’ü dört gözle bekliyoruz, heyecanlıyız, birçok uluslararası delegasyonla görüşmelerimiz ve toplantılarımız olacak. İstanbul’da görüşmek üzere…