EkonomiLufthansa’dan Antalya’ya meyve sebze ‘fabrikası’

Lufthansa’dan Antalya’ya meyve sebze ‘fabrikası’

21.08.2010 - 00:58 | Son Güncellenme:

Alman havayolu şirketi Lufthansa, Antalya’da meyve - sebze işlemek ve kek yapmak için bir fabrika inşa etmeye hazırlanıyor. Aralık ayında açılacak fabrika 2.2 milyon euro’ya mal olacak

Lufthansa’dan Antalya’ya meyve sebze ‘fabrikası’

Lufthansa’ya ait havayolu ikram firması LSG Sky Chefs, bu ay ‘Starfood Antalya’ adlı bir şirket kurdu. Türkiye’nin en büyük meyve sebze üreticilerinden Antalyalı ‘Güneşler Gıda’ da şirkete ortak oldu.
‘Starfood Antalya’ yeni kurulacak tesisinde öncelikle meyve ve sebze işleyecek. Dilimlenen ve dondurulan meyve - sebze hem Türkiye’de kullanılacak, hem de Sky Chefs’in Avrupa’daki hizmet noktalarına ihraç edilecek. Fabrikada sandviç ekmeği ve kek de üretilecek. Yeni şirketin yönetimi LSG Sky Chefs Türkiye Genel Müdürü Atila Ergenç’te olacak.

5 yıldızlı otellere hizmet
Atila Ergenç, “Fabrika 2.2 milyon euro’ya mal olacak. 70 kişinin çalışacağı tesis aralık başı açılacak. Fabrikada ürünlerin raf ömrü 21 güne kadar uzatılacak. Bunu da kimyasallarla değil, vitamin tatbikiyle yapacağız. Bütün haldeki meyve - sebzenin yanı sıra örneğin paket halinde Sezar salatası gibi birçok ürünümüz de olacak. Sandviç ve kek de üreteceğiz. Havayolları dışında otobüs şirketleri ve denizyolları da müşterimiz olacak. 5 yıldızlı oteller ve marketlere de ürün vereceğiz” diyor.

Bombus arısı
Türk havayolu ikram pazarında yüzde 25 -30 arası paya sahip olan Sky Chefs’in 100’e yakın havayolu müşterisi var.
Hamdi Güneş ve Hasan Güneş’e ait olan Güneşler Gıda’nın en önemli serası Antalya Gaziler Köyü’nde. Yıllık 1200 ton domates üretilen serada polinasyonu Bombus arıları doğal olarak sağlıyor.

Haberin Devamı

Mehmet Ali Ilıcak dershaneci oldu
Gazeteci Nazlı Ilıcak’ın oğlu Mehmet Ali Ilıcak, dershane sektörüne girdi. Ilıcak’ın ortak olduğu ve büyütmeye hazırlandığı dershane, Valikonağı Caddesi’ne yakın Nişantaşı Eğitim Dershanesi (NED)...
Geçen yıl sonunda ‘Nişantaşı Eğitim Dershanesi’nin sahibi olan Noya Danışmanlık firmasına yüzde 50 ortak olan Ilıcak, geçen ay sonu da dershane işini büyütmek için düğmeye bastı.

Butik dershane
Ilıcak, 26 Temmuz’da ‘NED Dershaneleri Bilişim Teknolojisi ve Eğitim Kurumları’ adlı yeni bir şirket kurdu. Şirketin hem internet üzerinden uzaktan eğitim yapabileceği, hem de Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izin alarak özel okul, dershane ve kurs açabileceği belirtildi. Butik dershane olarak tanıtılan NED, Nişantaşı’nda tarihi bir binada faaliyet gösteriyor.
En fazla 5 kişilik sınıfların olduğu dershanede SBS, YGS ve LYS hazırlık kursları veriliyor.