EkonomiLand Cruiser efsanesi yollarımızda

Land Cruiser efsanesi yollarımızda

21.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Yaklaşık 70 yılı aşkın tarihiyle otomotiv dünyasının en ikonik modellerinden biri olan Toyota Land Cruiser, yeni versiyonuyla Türkiye’de satışa çıktı.

Land Cruiser efsanesi yollarımızda

Lansmana özel 9 milyon 750 bin TL tavsiye edilen liste fiyatıyla pazara sunulan araçtan, yıl sonuna kadar 200 adet civarında getirileceği belirtiliyor. Talep ise daha yüksekmiş. Yeni Land Cruiser Prado, aracın köklü tasarım mirasına sadık kalarak klasik Land Cruiser siluetini modern detaylarla birleştiriyor. Keskinleştirilmiş ön ve arka köşe hatları, uzun kaputu, dik ön camı ve köşeli çamurluk çizgileriyle geçmişteki ikonik Land Cruiser 40 ve Land Cruiser 70 serisi modellerden ilham aldığını gösteriyor. 7 kişilik Land Cruiser Prado’nun karakteristiğini yansıtan geniş ön konsolda gösterge paneli ve multimedya ekranı, kolay görünürlük için yükseğe konumlandırıldı. 12.3 inç büyüklüğündeki dijital gösterge ekranı, net bir şekilde okunabiliyor. 12.3 inç ölçülerindeki sezgisel multimedya ekranı ise, yüksek çözünürlüğü ve kolay kullanımıyla dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

DFSK BENZİNLİLERLE DEVAM EDİYOR

Land Cruiser efsanesi yollarımızda

Çinli DFSK, benzinli modellere ağırlık vermeye başladı. Nitekim DFSK, benzinli motora sahip SUV modeli “E5 TREND”i Türkiye’de satışa sundu. D sınıfında olduğu belirtilen 7 kişilik E5 TREND, 2 milyon 75 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarken, araçta 6 ileri otomatik şanzımanla eşleştirilmiş 174 HP turbo beslemeli 1.5 lt motor bulunuyor. Hayli dolu bir donanım paketi mevcut.