11.04.2017 - 07:51 | Son Güncellenme:
Sağlık Hizmet Bedellerinin Tahsiline İlişkin Yönetmelik değişince, trafik kazası geçiren vatandaşın tedavi giderleri, sosyal güvencesine bakılmaksızın SGK tarafından ödemeye başlanmıştı. Ancak SGK, ödemeleri kendi belirlediği limitler dahilinde yapınca tedavi için özel hastaneye giden kazazede yüksek fatura bedelleriyle karşı karşıya kaldı. Bir kazazede 35 bin liralık fark faturasını yargıya taşıdı.
ÖDEMELERE DİKKAT
Avukat Cevat Kazma, SGK tedavi limitlerinin, üniversite ve kamu hastanelerine göre belirlendiğini ifade ederek şunları söyledi: "Ancak kaza sonrası kazazede en yakın hastaneye götürülüyor. Eğer bu hastane özel ise, hastaneden çıkış sırasında kişiye ya da yakınlarına fark faturası çıkıyor. Bu faturanın kazazede ve kendilerine çarpan araç sürücüsü tarafından ödenmemesi gerekiyor."
HÜKÜMLER ÇELİŞİYOR
Cevat Kazma, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunun 73. Maddesi’ndeki hükmü hatırlatarak, “Acil haller dışında sözleşmesiz sağlık hizmeti sunucularından kişilerce satın alınan sağlık hizmeti bedellerinin kurumca ödenmeyeceği belirtiliyor. Oysa değişen yönetmeliğe göre resmi ve özel sağlık kuruluşları fark etmeksizin tüm kuruluşlarca verilen hizmetleri karşılaması gerekiyor. Bu iki hüküm birbiri ile çelişmektedir" diye konuştu.
MOTOSİKLET KAZASI
Avukat Cevat Kazma davaya konu olan olayı ise şöyle anlattı: "İstanbul Mecidiyeköy'de bir araba ve motosiklet çarpıştı. Arabanın sürücüsü ambulans çağırdı, motorda bulunan iki kişi en yakın hastaneye ulaştırıldı. Kaburgalarında hasar oluşan motosiklet sürücüsü kaldırıldığı devlet hastanesinde ilgilenilmeyince yakındaki özel bir hastaneye nakil oldu. Hastane, taburcu olacağı sırada kazazedeye 35 bin TL'lik bir fark faturası çıkardı.
Kaynak : Posta