Ekonomiİş görüşmesinde yapay zeka modası

İş görüşmesinde yapay zeka modası

20.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Günlük yaşamın pek çok alanında kullanılan yapay zekâ uygulamaları, insan kaynakları sektöründe de ciddi bir büyüme gösteriyor.

İş görüşmesinde yapay zeka modası

İşverenin ihtiyacı olan çalışan adaylarını yapay zekâ ile belirleyip, 6 ayrı dilde mülakat yapabildiklerini ve iki saat içinde işveren ile en doğru yeteneği buluşturabildiklerini belirten OneNewOne Kurucusu Tunç Erman, ‘İnsan Kaynakları’nda yapay zekâ kullanımının büyük bir hızla geliştiğini söyledi. 

Haberin Devamı

İnsan kaynakları sektöründe iş gücünü en verimli kullanabilme adına yapay zekâ uygulamalarının ön plana çıktığını belirten Tunç Erman, oluşturdukları ‘Yapay Zeka Tabanlı İşe Alım Asistanı ONO’ ile Türkiye’nin dünya devleriyle yarışır bir hale geldiğini ifade etti. 

Öne çıkan sektörler 

Tunç Erman, bu modele en hızlı dahil olan sektörlerin başında sigorta, banka, perakende ve enerjinin geldiğini belirtirken şunları söyledi: 

“Türkiye’nin yanı sıra İngiltere, Almanya, Bulgaristan, Macaristan ve Rusya’da işe alımlar gerçekleştiriyoruz. Türkiye’nin alanlarında lider pek çok markasının işe alımlarını yapay zekâ ile yapıyoruz. İş dünyası yapay zekaya çok çabuk entegre oldu. Çok yakında firmaların İK’larına yönelik yapay zekâ kullanabilen işe alımcılar yetiştireceğiz. Aynı şekilde çalışan adaylarına yönelik de yapay zekâ ile nasıl mülakat yapılabileceği yönünde eğitimler vereceğiz. 2025 yılı sonuna kadar işe alımlarda yüzde 80 oranında adaylarla ilk görüşmeleri yapay zekâ yapacak.”