Ekonomiİhracatçı kadın girişimciye kredi

İhracatçı kadın girişimciye kredi

05.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Garanti BBVA ve İhracatı Geliştirme Anonim Şirketi (İGE) işbirliğiyle ihracat yapan işletmelere sahip kadın girişimcilere yönelik İGE teminatlı kredi sunulacak.

İhracatçı kadın girişimciye kredi

Garanti BBVA şubeleri aracılığıyla kullandırılacak teminat destekli kredi kapsamında toplam 250 milyon TL’lik kefalet desteği verilecek. 24 aya varan vadelerle kullandırılacak ticari kredinin başvuruları 31 Aralık 2024’e kadar Garanti BBVA şubelerinden yapılabilecek.

Haberin Devamı

Kredi paketiyle ilgili bilgi veren Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Sibel Kaya, “Garanti BBVA olarak, kadın girişimcilere yönelik çalışmalarımızı sürdürülebilirlik stratejimizin odaklarından olan ‘kapsayıcı büyüme” başlığında değerlendiriyoruz. İGE teminatıyla işletme sahibi kadın girişimcilerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için hayata geçirdiğimiz teminat destekli kredi imkanı ile mevcut katkılarımızı artıracağız. Bu işbirliğiyle ihracat yapan kadın girişimcileri destekleyerek, yurtdışı pazarlarda daha fazla söz sahibi olmalarını ve ekonomiye katılımlarını artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Yazarlar