EkonomiHaydi cepten chat’leşelim

Haydi cepten chat’leşelim

05.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Nokia’nın chat yapılabilen cep telefonları ekim ayında Türkiye’de

Haydi cepten chat’leşelim




Dünyanın chat (internet üzerinden sohbet) yapılabilen ilk cep telefonu Almanya’nın Oberhausen kentinde tanıtıldı. Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia tarafından tasarlanan Nokia 3310’un hedef kitlesi 15 - 25 yaş arası gençler. Bu modele ayrıca Snake, Pairs, Bantumi, New Space, Impact isimli dört tane oyun da yerleştirildi.
Nokia Mobil İnternet Uygulamaları Başkan Yardımcısı Pekka Oranen, özellikle gençler arasında chat’in vazgeçilmez bir iletişim aracı olduğunu, kendilerinin de bunu cep telefonuna taşıdıklarını belirtti. Oranen bu modeli tasarlarken cep telefonunun oldukça kişisel bir ürün olmasını göz önünde bulundurduklarını kaydetti. Bu doğrultuda, kullanıcılar telefonun ekranında istedikleri ekran koruyucuyu kullanıp diledikleri zil sesini seçebilecekler.

Fiyatı makul olacak
Nokia Türkiye Pazarlama Müdürü Ülkem Kırımlı da Nokia 3310’nun fiyatının tam olarak belirlenmediğini, ancak gençlerin bu ürünü edinebilmeleri için fiyatının makül bir düzeyde tutulacağını belirtti. Kırımlı modelin ekim ayının ilk haftasında Türkiye’de satılmaya başlanacağını açıkladı.
Şirketin Avrupa - Afrika Pazarlama Müdürü Mika Sarimo ise Türkiye’nin Nokia için İtalya, Almanya gibi ülkelerle birlikte Avrupa’nın en önemli beş pazarından birisi olduğunu söyledi.
Nokia Mobil Telefon’un Başkan Yardımcısı Annsi Vanjoki yeni modelin fiyatının her ülkede değişmekle birlikte, 3210’un biraz üzerinde olacağını bildirdi. Vanjoki, 1999 yılı net satışları 19.9 milyar lira olarak gerçekleşen Nokia’nın hisselerinin New York, Stockholm, Londra, Frankfurt ve Paris borsalarında işlem göndüğünü de ifade ederek, şirketin 60 bin çalışanının bulunduğunu kaydetti.

‘Heyecanı yakala’
Nokia 3310’un tanıtım toplantısının ardından düzenlenen “Heyecanı Yakala Genç Kal’’ etkinliğinde board sporlarının uluslararası yıldızları, aynı yerde gösteri yaptılar.
Kaykayın efsane ismi ABD’li Tony Hawk, wakeboard dünya şampiyonu Darin Shapiro ve Rob Mapp ve Alman Paten Takımı gösteri düzenledi.

KEŞFETYENİ
Dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'
Dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'

Cadde | 28.04.2025 - 07:01

62 yaşında Demi Moore, ‘Dünyanın En Güzel Kadını’ seçildi.

Yazarlar