EkonomiGül’den açık çek aldılar ‘yağcılık yok’ dediler...

Gül’den açık çek aldılar ‘yağcılık yok’ dediler...

24.01.2003 - 00:00 | Son Güncellenme:

Gül’den açık çek aldılar ‘yağcılık yok’ dediler...

Gül’den açık çek aldılar ‘yağcılık yok’ dediler...



Gül’den açık çek aldılar ‘yağcılık yok’ dediler...


Başbakan Abdullah Gül, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) üyelerine seslenerek, hükümetin, işbirliği ve diyalog için ‘açık çek’ verdiğini söyledi. TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan ise her zaman diyaloğa açık olduklarını, ancak gerçekleri söylemekten de kaçınmayacaklarını belirtti. Özilhan, "İktidarların sırtını sıvazlayan her dönem bulunur. Ama gerçekleri söyleyen az bulunur" dedi.
TÜSİAD’ın dün yapılan genel kurulu, hükümet ile TÜSİAD arasındaki buzları eritti. Bilindiği gibi TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan, enflasyon ve büyüme konulu raporlarının tartışıldığı toplantıda, hükümeti eleştirmiş, bunun üzerine Başbakan Gül de toplantı sırasında Özilhan’ı Devlet Bakanı Ali Babacan’ın cep telefonundan arayarak, hükümet için güvensizlik açıklamalarının haksız olduğunu iletmişti. Genel Kurul toplantısı, tarafların karşılıklı diyalog açıklamalarına sahne oldu. Genel Kurul sonrası yemeğe Başbakan Gül’ü onur konuğu olarak çağıran TÜSİAD, başbakandan açık çek de aldı.

‘Samimi ortamda konuş’ uyarısı
Ceylan Otel’deki yemeğe katılan Başbakan Gül, "Her türlü tenkide açığız. Hepimizin yaptığı ikazlar neticeye olumlu yansımalı, hepimiz aynı gemideyiz. Zaman zaman iyi niyetli işler yapıyoruz ama piyasalarda olumsuz etkilerini görebiliyoruz. Aramızdaki ilişkileri daha da geliştirmemiz, tekliflerimizi daha samimi ortamlarda aktarmaya dikkat etmemiz gerekir. Hükümetimiz bu konuda açık çekini, hem kurumlara hem şahıslarınıza veriyor" diye konuştu.
TÜSİAD Başkanı Tuncay Özilhan ise "Her zaman doğru bildiğimizi söylemeye özen gösterdik. Çünkü şuna inandık: Her toplumda iktidar sahibinin sırtını sıvazlayan çok olur. Ama gerektiğinde sevimsiz olma riskini üstlenerek gerçeği söyleyen az bulunur" şeklinde konuştu.

Tek liste ile gidilen seçimlerde yeni yönetim, mevcut başkan Tuncay Özilhan başkanlığında Mustafa Koç, Ömer Sabancı, Arzuhan Yalçındağ, Cem Duna, Şadi Gücüm, Oktay Varlıer, Ömer Aras, Pekin Baran, Tufan Ünal ve Haluk Tükel’den oluştu.
TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi de Muharrem Kayhan (Başkan), Erkut Yücaoğlu, Aldo Kaslowski, Rona Yırcalı, Yavuz Canevi ve Zekeriya Yıldırım’dan oluştu. Tuncay Özilhan, yaptığı açıklamada bir yıl sonra görevi bırakacağını söyledi.

TÜSİAD’ın 45 yeni üyeyle birlikte toplam üye sayısı 469’a ulaştı. Yeni üyeler şunlar:
• Rıza Akça - Menderes Tekstil
• Rint Akyüz - Amylum Nişasta
• Hülya İnce Atahan - Oyak
• Nezihi Bayrak - Çaba Endüstriyel Hizmetler
• Ümran Beba - Frito Lay Gıda
• Hasan Bengü - Koç Holding
• Faruk Bilen - Sabancı Holding
• Osman Feyzi Boyner - Boyner Sanayi ve Mensucat
• Ümit Boyner - Boyner Holding
• Kemal Cılız - İnfonet Bilgi Teknolojileri
• Celalettin Çağlar - Adana Çimento
• Altan Demirdere - Novartis Ürünleri
• Haluk Dinçer - Sabancı Holding
• Ceyda Erem - CNR Fuarcılık
• Halil Eroğlu - TSKB
• Fulya Eğilik - Eğilik Şirketler Grubu
• Mert Önder Eyüboğlu - Eyüboğlu Eğitim Kurumları
• Andrew Glass - Cargill Gıda
• Aliye Nükset Göfer - Novartis Ürünleri
• Talha Görgülü - Kayı Tur
• Mustafa Gözalan - Doğan Yayın Holding
• Bike Gürsel - İTO A.Ş .
• Mehmet Hotiç - Altınyıldız Mensucat
• Metin Kalkavan - Turkon Konteyner
• Erhan Kamışlı - Sabancı Holding
• Mehmet Can Karabağ - Karsan Otomotiv
• Hakan Karahan - Ak Yatırım Menkul Değerler
• Feryal Menemenli - Doğa Bitkisel Ürünler
• Mehmet Aydın Müderrisoğlu - Oyak
• Ergün Oktay Okur - Oyak
• Felekşan Onar - Retro Tekstil
• Vural Öger - Öger Tours Gmbh.
• Ali Caner Öner - Oyak
• Erhan Öner - Tekfen Holding
• Mehmet Piker - Sabancı Holding
• Mustafa Sayınataç - Cargill Gıda
• Yıldız Şarsel - Cargill Gıda
• İbrahim Tanrıverdi - Tanrıverdi Holding
• Recep Tanrıverdi - Tanrıverdi Holding
• Erol Toksöz - Sanovel İlaç
• Nurdan Tümbek - Metro AG Holding
• Sedat Şükrü Ünlütürk - Sun Tekstil
• Dilek Yardım - Deutsche Bank A.Ş.
• Metin Yurdagül - Besler Gıda ve Kimya Sanayi
• Elif Bilgi Zapparoli - HC İstanbul Menkul Değerler

İZLENİM


TÜSİAD’ın 33. Genel Kurulu’na 170 civarında üye katıldı. Katılımcı sayısı Başbakan Abdullah Gül’ün de katıldığı öğle yemeği bölümünde arttı. Başbakan Gül yemekte, Tuncay Özilhan, Muharrem Kayhan, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç, Bülent Eczacıbaşı, Feyyaz Berker ile aynı masada oturdu. Gül’e 23 - 24 Mart 2000 tarihli Lizbon Avrupa Konseyi Başkanlık Sonuçları Belgesi’nin istihdam, ekonomik reformlar ve toplumsal uzlaşma bölümünün metni sunuldu. Genel Kurul, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) yönelik eleştirilere de sahne oldu.
• Özilhan, konuşmasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun 17 Ocak’ta Ankara Sanayi Odası Meclis toplantısında yaptığı konuşmaya cevap verdi. Hisarcıklıoğlu, söz konusu toplantıda şöyle demişti: "Son günlerde en çok garipsediğim hadise bu ülkenin savaşa girip girmeyeceği. Savaşa hangi noktalarda girileceğine sokakta karar verilmez. Bu karar en tepedeki cumhurbaşkanı, başbakan, asker ve sivil bürokrasiyle beraber verilir. Savaşa çare veya karşıtlık konularına sokakta karar verilmez." Özilhan, genel kuruldaki konuşmasında isim vermeden bu sözlere atıfta bulunarak, "Bize bazı konularda serzenişte bulunuluyor. ‘Bu konular işadamını ilgilendirmez. Bunlar yüksek seviyeli meselelerdir’ deniliyor. Bugün de bu konular sokakta konuşulmaz dendiğine şahit oluyoruz. Biz bu görüşü yanlış buluyoruz. Ülkeyi ilgilendiren tüm sorunların sokakta da tartışılabildiği rejimlere demokrasi denir" dedi.
• ‘Hükümetlerin sırtını sıvazlayan her zaman bulunur, gerçekleri söyleyen az bulunur’ sözleri ile bazı işadamlarına da gönderme yaptığı yorumlarına neden olan Tuncay Özilhan, konuşmasında, TÜSİAD’ın, ‘yasa ile kurulmadığı için’ gerçek bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını özellikle çizdi.
• Başbakan Gül ile yaptığı telefon görüşmesi medyaya yansıyan TÜSİAD Başkanı Özilhan, yemekte Gül ile sohbet ederken ‘dudak okumalarına’ karşı tedbirli davranarak sürekli eliyle ağzını kapadı.
• Başbakan Abdullah Gül’ün öğle yemeğinde yaptığı konuşma TÜSİAD üyeleri tarafından beğeniyle karşılandı.
• TÜSİAD’ın Genel Kurulu’na Özilhan’ın oğlu İzzet Özilhan da katıldı. Babasını dinlemeye gelen İzzet Özilhan, Tuncay Özilhan’a olan benzerliğiyle dikkat çekti.
• Genel Kurul’da, derneğin geçen yılki bütçesinin 300 bin dolar kadar açık verdiği belirtildi. 2003 yılı bütçesinde de, 4.3 milyon dolarlık gelir, 3.9 milyon dolarlık gider öngörüldü.
• Yeni yönetimde yer alması teklif edilen Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in bu teklifi işlerinin yoğunluğu nedeniyle kabul etmediği belirtildi.
• TÜSİAD’a OYAK Grubu’ndan dört yeni üye katıldı. Böylece OYAK’lı üye sayısı yedi oldu. Genel Kurul’da ayrıca Bülent Eczacıbaşı, TÜSİAD Onursal Başkanı oldu.
























KEŞFETYENİ
Ünlü oyuncu yıllar sonra ilk defa açıkladı!
Ünlü oyuncu yıllar sonra ilk defa açıkladı!

Cadde | 10.04.2025 - 13:27

Ünlü oyuncu Onur Tuna, yıllar önce ev arkadaşının bıçaklanarak öldürüldüğünü söyledi.

Yazarlar