EkonomiGönüllüler ihtiyaç sahipleri için topladı

Gönüllüler ihtiyaç sahipleri için topladı

20.12.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Taze meyve sebze ürünlerinde kayıp ve israfı azaltmayı amaçlayan ‘Gönüllü Son Hasat Projesi’nin son hasat etkinliğinde, üreticiler tarafından tarlada bırakılan Trabzon hurması, gönüllüler tarafından bahçeden toplandı ve ihtiyaç sahiplerinin sofralarında lezzet şölenine dönüştürüldü. Projenin son hasat etkinliği Ödemiş Bademli Mahallesi'nde Üretici Aziz Dereli'nin bahçesinde yapıldı.

Gönüllüler ihtiyaç sahipleri için topladı

Trabzon hurmasının önemli bir C vitamini deposu olduğunu söyleyen Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, Trabzon hurması ağaçlarının 2-3 yılda meyve vermeye başladığını, verimliliği ve fiyatıyla üreticinin yüzünü güldüren bir meyve olduğunu kaydetti. Uçak, 2021 yılının Ocak-Kasım döneminde ihracatlarını yüzde 13'lük artışla 933 milyon dolardan 1 milyar 58 milyon dolara taşıdıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

En çok ihraç edilen ürünlerde sofralık üzümün 64 milyon dolarlık tutarla ilk sırada yer aldığının altını çizen Uçak, "Kiraz ihracatımız 39 milyon dolar, domates ihracatımız ise; 37 milyon dolar oldu. Mandalinada 20 milyon dolar ihracat rakamına ulaşırken, kestane ihracatımız 20 milyon dolara ilerledi. Trabzon hurmasının da içinde olduğu hurma grubunun ihracatı da yüzde 31'lik artışla 12 milyon dolardan 16 milyon dolara çıktı" diye konuştu.