EkonomiEko mağaza ile tasarruf

Eko mağaza ile tasarruf

14.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Türkiye’de Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho, Zara Home ve Lefties markaları ile 201 mağası 6.496 çalışanıyla ile hizmet veren Inditex, yeni Massimo Dutti eko verimli mağazasını Galataport’a açtı.

Eko mağaza ile tasarruf

Toplam 850 metrekare alana sahip olan mağaza, geleneksel mağazalarla karşılaştırıldığında elektrik tüketimi yüzde 30, su tüketimi ise yüzde 40 oranında azaltıldı. Uygulanan eko-verimlilik önlemleri arasında, mobilyalar için aydınlatmayı optimize eden bir mağaza aydınlatma sistemi ve LED ampullerin özel kullanımı yer alıyor.

Haberin Devamı

İklim kontrolü, CO2 ölçüm cihazları kullanılarak hesaplanan, alan konumuna göre değişen havalandırma kontrolü kullanılarak sağlanıyor. Kullanılan ekipmanlar, ısıtma veya soğutma talebine bağlı olarak yük kapasitesini kendi kendine düzenleyen ve sürekli olarak tüketim ihtiyaçlarına uyum sağlayan invertör teknolojisini kullanıyor. Kontrol ve izleme cihazları, tüketim seviyelerinin gerçek zamanlı olarak uzaktan takip edilmesine olanak tanıyarak tesislerin kullanımını ve enerji tüketimini etkileyen anormalliklerin tespit edilip düzeltilmesini mümkün kılıyor.