EkonomiEgebank, Bayraktar'ı da zora düşürdü

Egebank, Bayraktar'ı da zora düşürdü

02.08.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Banka, eski sahipleri Murat Demirel ve Bayraktar Grubu için açtığı tazminat davasında mahkemeden 100 trilyon liralık ithiyati tedbir kararı aldırdı

Egebank, Bayraktarı da zora düşürdü




Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na devredildikten sonra eski sahibi Yahya Murat Demirel ve şirketlerine sayısız dava açıp suç duyurusunda bulunan Egebank, bankanın Demirel'den önceki sahibi Bayraktar Grubunu da yaktı.
Egebank, bankanın eski sahipleri Demirel ve Bayraktar Grupları aleyhine açtığı tazminat davasında ihtiyati tedbir kararı aldırdı.
Tedbir istemini yerinde bulan İstanbul 5. Asliye Ticaret Mahkemesi önceki gün yapılan duruşmasında şu kararı aldı:
"Davacı banka vekilleri, "Demireller" Grubu ile "Bayraktarlar" Grubu'nun ortak kararı ve eylemleri ile banka kaynaklarının ahlaka ve adaba aykırı bir şekilde kendi lehlerine kullanılması sonucu ortaya çıkan 100 trilyon 397 milyar 450 milyon 410 bin 735 liralık zararın tazminini istedikleri, bunun tahsilini tazmin için tüm davalıların mal varlığına tedbir konulmasını istemişlerdir. ...Davalıların menkul ve gayrimenkul ile şirketlerindeki payları üzerine başkalarına devrinin önlenmesi için ihtiyati tedbir konulmasına oybirliğiyle karar verildi."
24 Temmuz 2000 tarihinde açılan tazminat davasında mahkeme, başta Yahya Murat Demirel ve Hüseyin Bayraktar olmak üzere toplam 10 kişi ve 13 şirket için malların satılamaması kararı aldı.

Davada tedbir konulan isimler ve şirketler şöyle:
- Yahya Murat Demirel
- Neslihan Demirel
- Şaban Ayhan Tatlıgil
- Hüseyin Bayraktar
- Nimet Bayraktar
- Mehmet Bayraktar
- Mustafa Bayraktar
- Şükriye Bayraktar
- Betül Akkurt
- Can Akkurt

Şirketler:
- MD Holding (Eski Şevket Demirel Holding)
- Era Finans Faktoring
- Universal Yatırım Holding
- İşbirliği ve Ticaret AŞ
- Ege Endüstri Holding
- Ege Endüstri ve Ticaret AŞ
- Tarpast Invest Ltd
- Ballı Trading Ltd
- Ballı Dış Ticaret AŞ
- Ballı Metal
- Bayforest Orman Ürünleri AŞ
- Doysanyağ Sanayi AŞ
- Bağkur Gıda AŞ

Bayraktar GYO halka arzı iptal olabilir

Egebank'ın, Hüseyin Bayraktar ve ailesinin mallarına ihtiyati tedbir talebi koydurması, 3 - 4 ağustosta talep toplanacak Bayraktar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı halka arzının iptaline neden olabileceği kaydediliyor.
Sermaye Piyasası Kurulu'ndan (SPK) bir yetkili, mallarına ihtiyati tedbir konulan bir kişi ya da kurumun mallarının halka arzedilemeyeceğini halka arzın iptal edilmek zorunda kalınabileceği yorumunda bulundu.
Halka arzın yapılabilmesi için tek yolun tedbiri kaldırmak için mahkemeye para yatırmak olduğunu belirten yetkili, ortak sorumlu olanlardan herhangi biri ya da hepsi 100 trilyonu yatırırsa tedbirin kaldırabileceğini dile getirdi.
Söz konusu şirketin bugünkü ortaklık yapısı içinde Hüseyin Bayraktar'ın oğlu Mehmet Bayraktar'ın yüzde 29, Mustafa Bayraktar'ın ise yüzde 22, Bayraktar Ailesi'nin ise yüzde 25 hissesi bulunuyor. Halka arz ile 1 trilyon liralık sermaye 7.8 trilyona çıkarmayı planlanırken Mehmet Bayraktar'ın şirketteki hissesi yüzde 26'ya, Mustafa Bayraktar'ın yüzde 14'e, ailenin elindeki pay ise yüzde 16'ya düşecek.

KEŞFETYENİ
Dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'
Dünyanın en güzel kadını seçildi! 'Gençken zaten herkes güzel olur'

Cadde | 28.04.2025 - 07:01

62 yaşında Demi Moore, ‘Dünyanın En Güzel Kadını’ seçildi.

Yazarlar