EkonomiCumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, CNN TÜRK’e konuştu: ‘Riskler azalıyor istikamet doğru’

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, CNN TÜRK’e konuştu: ‘Riskler azalıyor istikamet doğru’

29.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Mali politikalarda disiplini elden bırakmıyoruz. Programımız çalışıyor. Risklerimiz azalıyor. Dezenflasyon sürecine girmiş durumdayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, CNN TÜRK’e konuştu: ‘Riskler azalıyor istikamet doğru’

ANKARA Milliyet - CNN TÜRK canlı yayınına katılan Yılmaz, şunları kaydetti: “Politikalarımız kararlı şekilde uygulandı. Özellikle uluslararası kuruluşların not artışları, CDS’lerdeki gerilemeler farklı noktada olduğumuzu gösteriyor. Politikalar gündelik değişecek şeyler değil. Sonuç almaya başladık. Programımız çalışıyor. Risklerimiz azalıyor. Dezenflasyon sürecine girmiş durumdayız. 3 ayda 23.5 puanlık düşüş var enflasyonda. İstikamet doğru olduğu sürece nereye doğru gittiğiniz netse trendi görüyorsanız programa olan güven pekişiyor. Eleştiriler olacak, saygı duyuyoruz.”

Haberin Devamı

‘Tarım stratejik sektör’

“Su zengini bir ülke değiliz. Suyun yüzde 70’inden fazlası tarımda kullanılıyor. Su varlığına göre bitki deseni oluşturmamız çok kıymetli. ‘Çiftçiye mazot desteği verilmeyecek’ diye dezenformasyonlar oldu.

Tam aksine stratejik sektör olarak görüyoruz tarımı. Bunu daha planlı şekilde yapacağız” diyen Yılmaz; “Enflasyon sepetinde gıdada eksi gördük. Olumlu seyir görmeye başladık. Önümüzdeki dönemde arzı artırıcı politikalar, GAP, DAP gibi projelerimiz var. Gençlerin tarımla daha fazla ilgilenmesi lazım. Yaş ortalaması 58. Gençleri destekleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Döviz kuru beklentileri

Döviz kurlarındaki hareketliliğe ve beklentilere değinen Cevdet Yılmaz, şu açıklamayı yaptı: “Bizim dalgalı kur rejimimiz var. Piyasada döviz arz ve taleple belirleniyor. Cari açıkla ilgili başka konular var. Bunu uygulamaya devam edeceğiz. Tabi TCMB’nin manipülatif spekülatif durumlar gördüğünde müdahale vazifesi var. Spekülatif bir hadise yoksa piyasa belirler. Kurdaki genel değerlendirme bu şekilde.”