EkonomiÇip krizi Tesla’nın büyümesine engel

Çip krizi Tesla’nın büyümesine engel

09.10.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tesla’nın kurucusu Elon Musk, şirket için iki tehdit bulunduğunu, çip krizi ve lojistikte yaşanan sıkıntıların şirketin büyümesine engel olduğunu söyledi. Musk, şirketin satışlarındaki büyümenin yüzde 50’dan fazla olabilmesi için bu engellerin ortadan kalkması gerektiğini kaydetti.

Çip krizi Tesla’nın büyümesine engel

EKONOMİ SERVİSİ  - Musk, Tesla’nın yıllık hissedarlar toplantısında yaptığı konuşmada, “İyi bir yıl geçirdik. Satışlarda rekor kırdık. Üçüncü çeyrekte 241 bin aracın teslimatını yaptık. Geçen çeyrekteki 201 bin adetlik rekoru kırdık. Bunu sürdürmek için engellerin ortadan kalkması gerekiyor. Çip krizi en önemlisi. Son çeyrekte karşılaştığımız en büyük engel ise yeterli gemiye ulaşamamaktı. Konteyner kıtlığı var” dedi.

Haberin Devamı

 Musk, tedarik zincirindeki maliyet baskısı nedeniyle de fiyatlarını artırmak zorunda kaldıklarını aktardı. Elon Musk, “Bu durumun düzelmeye başlaması en az 12 ay alabilir. Tedarik zinciri sıkıntılarımızı 2023’te aşmalıyız. Bu konuda iyimserim” diye konuştu.

Genel merkezi taşıyor

Musk, Tesla’nın genel merkezini taşıma kararı aldıklarını da duyurdu. Musk, ABD Silikon Vadisi’nde bulunan genel merkezi Austin’e taşıyacaklarını açıkladı. Musk, bu kararın Tesla’nın Kalifornia’yı terk ettiği anlamına gelmediğini de savundu.