30.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Karadağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Borsa İstanbul’da hayata geçirmeyi planladıkları ürünler ve endekste hafta içi yaşanan tarihi zirve hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Daha önce popüler diziler ve köprüler dahil, getirisini yatırımcıyla paylaşabilecekleri modeller üzerinde çalıştıklarını söyleyen Karadağ, Diriliş Ertuğrul’dan sonra şimdi de Survivor için Acun Ilıcalı ile görüşeceklerini açıkladı.
Finans merkezi
İstanbul’un finans merkezi yapılması kapsamında Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçirmeyi planladıkları Finans Teknopark projesini İstanbul Teknik Üniversitesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin de katılımıyla genişlettiklerini belirten Karadağ, “Beklentimiz bu sene inşaatın başlaması yönünde” dedi.
‘Yükseliş yapay değil’
Karadağ, BIST 100 endeksinin hafta içinde 93.408,39 puan ile 2013 yılından bu yana kırılamayan ‘gördüğü en yüksek seviye’ rekorunu aşması sonrası, piyasadaki ‘yapay yükseliş olabilir mi?’ tedirginliğine de yanıt verdi.
“Gezi öncesi Borsa 90 binlerdeydi, çok sert bir düşüşle 60 binli rakamlara indi. Gezi ve sonrasında tüm ekonomik parametreler dramatik şekilde kötüye doğru etkilenmişse, Gezi ekonomik bir darbedir. Rakamlardan ve grafiklerden gördüğümüz kadarıyla o ekonomik darbe referandumun başarılı şekilde geçilmesinden sonra aşıldı. Yükselişin yapay olup olmadığı firmalara bakılarak anlaşılabilir. Firmalara baktığımızda, genel anlamda bir şişkinlik yok. Firmalarımız, bankalarımız halen özkaynak değerinin altında işlem görüyor. THY, Turkcell gibi firmaları kıyasladığımızda halen olması gereken fiyatın altında. Dolayısıyla halen bir açıklık var. Neden açıklık var? Gezi ile başlayan süreçte her anlamda yoğun bir bombardımanla karşı karşıya kaldık. Bu durum, referandumun tamamlanmasıyla artık ekonominin lehine döndü. Dolayısıyla borsadaki yükselişe yapay yükseliş demek yanlış, bu durumu yavaş yavaş taşların yerine oturması olarak açıklayabiliriz.”