EkonomiBitcoin 13 yaşında

Bitcoin 13 yaşında

04.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Kripto para dünyasına adını vermiş olan en değerli para birimi Bitcoin (BTC) 13 yaşını kutladı.

Bitcoin 13 yaşında

 

3 Ocak 2009 yılında hayatımıza giren Bitcoin’in fiyatı o dönem 0.0008 dolardı. Satoshi Nakamoto genesis bloğunu çıkararak Bitcoin’i yarattı.

Haberin Devamı

Üretilebilecek en fazla Bitcoin sayısı genesis blokta belirtilerek 21 milyonla sınırlandırıldı. İlk Bitcoin transferi Nakamato'ya yardım eden kriptograf Hal Finney arasında gerçekleşti. İlk alışveriş 22 Mayıs 2010 tarihinde 10.000 Bitcoin karşılığında pizza alımı ile gerçekleşti.

Geçen süreçte Bitcoin ciddi değer kazandı ve önemli bir yatırım aracı oldu. Bitcoin’in değeri kasım ayında rekor kırarak 67 bin doların üzerine çıktı.

Şu anda değeri 47 bin dolar civarında. Tek başına Bitcoin’in piyasa değerinin 1 trilyon doları bulduğu görüldü.

KEŞFETYENİ
Bayhan'ın baba acısı! 'Ateş düştüğü yeri yakar'
Bayhan'ın baba acısı! 'Ateş düştüğü yeri yakar'

Cadde | 29.04.2025 - 07:27

Şarkıcı Bayhan Gürhan trafik kazasında hayatını kaybeden babası Sabahattin Gürhan ile ilgili konuştu. Ünlü şarkıcı, 'Ateş düştüğü yeri yakar' dedi.

Yazarlar