EkonomiAtaşehir finans merkezine altı yeni rakip çıktı

Ataşehir finans merkezine altı yeni rakip çıktı

04.12.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’un uluslararası finans merkezi olmasında önemli yer tutan Ataşehir’e yeni rakipler çıktı. Uluslararası finans merkezi projesi kapsamında kentte 6 farklı bölgede daha yatırım yapılacak

Ataşehir finans merkezine  altı yeni rakip çıktı

İstanbul’da Ataşehir’in finans merkezi yapılmasıyla ilgili çalışmalar yoğun bir şekilde sürerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise kentte 7 noktada altyapının geliştirilmesi ve İstanbul’un uluslararası finans merkezi (İFM) olması için detaylı bir rapor hazırlattı. İstanbul’un dünyadaki diğer kentlerle karşılaştırıldığı raporda kentin röntgeni çekildi. Ulaşım ağı, konut ve ofis alanları, nüfus yoğunluğu, sağlık ve turizm imkanları, alt yapı yatırımları gibi birçok yönden ele alınan kentin bir bütün halinde finans merkezi olması için yol haritası niteliğindeki raporun kısa süre sonra kamuoyuyla da paylaşılması planlanıyor.
Raporda İstanbul’un İFM olarak geliştirilmesi için kentin fiziki altyapısının mevcut durumunun tespit edilmesi ve altyapının geliştirilmesi hedeflendi. Bunu belirlerken de sadece Ataşehir özelinde değil, kentteki 7 noktanın mevcut durumu ve gelişim öngörüsü yapıldı.
Raporda bu 7 bölge belirlenirken, finans kuruluşlarının yer aldığı bölgeler olmasına dikkat edildi. Ayrıca kentin yeni konut ve ofis alanları ile konaklama ve eğlence tesislerinin durumu da bu bölgelerin seçilmesinde etkili oldu.

Rakiplerin gerisinde
İstanbul’un küresel rakiplerinin gerisinde kaldığını vurgulandığı raporda şu ifadeler yer aldı:
“İstanbul Küresel Finans Merkezleri Endeksi’nde 77 şehir arasında 56’ncı sırada, İnovasyon Kentleri Dünya Listesi’nde 125 şehir arasında 89’uncu sırada, Küresel Şehirler Rekabetçilik Endeksi’nde 120 şehir arasında 74’üncü sırada, Küresel Şehirler Endeksi’nde 66 şehir arasında 37’nci sırada ve Yaşam Kalitesi Endeksi’nde 215 şehir arasında 108’inci, sırada bulunuyor.”

Tek aday İstanbul
Türkiye’nin uluslararası finans merkezi için tek adayın İstanbul olduğunun vurgulandığı raporda bu durumun nedenleri şöyle sıralandı:
“Türkiye genelinin % 85’ine denk gelen 624 finans kuruluşu ve Menkul Kıymetler Borsası burada bulunuyor. Türkiye genelinin % 75’ine denk düşen 2,7 milyon metrekarelik A sınıfı ofis stoku, üst düzey konut alanları ve yeme-içme eğlence tesislerinin varlığı önem taşıyor.”

Haberin Devamı

FİNANS MERKEZİ OLARAK PLANLANAN 7 BÖLGE

Yenibosna – Basın Ekspres aksı

Artı yönleri

l 410 bin metrekarelik A sınıfı ofis stoku
l Kongre ve fuar alanları
l Havalimanı, raylı sistem, metrobüs bağlantıları ile yüksek erişilebilirlik
l İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda Birinci Derece Merkez olarak planlanması

Dezavantajı

l Yüksek ofis boşluk oranları
l Havamania
l Niteliksiz konut sayısının fazla olması
l Sosyal alanların yetersizliği
l Sel riski

Kağıthane-Cendere bölgesi

Artı yönleri

l Son yıllarda en hızlı dönüşüm yaşanan bölgelerden olması
l MİA’ya yakınlığı
l Güçlü teknik altyapı
l Yeme-içme alanlarına yakınlığı
l Gelişen ofis ve konut projeleri

Dezavantajı

l Ofis bölgesi olmaması
l Yüksek yapılaşma nedeniyle dönüşüm sürecinin zorlu olması
l Düşük nitelikli konut alanları
l Raylı sistemin olmaması
l Sosyal alanların yetersizliği

Haberin Devamı

Ataşehir-Kozyatağı bölgesi

Artı yönleri

l Anadolu Yakası’nda finans sektörünün en yoğun olduğu bölge
l Gelişen üst düzey hizmet sektörleri
l Nitelikli konut alanlarının fazla olması
l Kartal metrosu ile artan erişilebilirlik
l Gelişen teknik altyapı
l Ataşehir Finans Merkezi Projesi

Dezavantajı

l Potansiyel alanların kısıtlı olması
l Yüksek konut fiyatları
l Yapılaşmadan dolayı trafik sıkışıklığı

Büyükdere-Levent- Maslak aksı

Artı yönleri

l Mevcut Finans Merkezi
l Prestij bölgesi
l 1,1 milyon m2 A sınıfı ofis stoku
l Nitelikli konut projeleri
l 18 adet 4-5 Yıldızlı otel, 44 bin yatak kapasitesi
l Metropol ölçekli hastaneler, okullar
l Gelişmiş teknik altyapı

Dezavantajı

l Trafik sıkışıklığı, düşük erişilebilirlik
l Yüksek ofis maliyetleri
l Potansiyel alanların kısıtlı olması
l Yoğun talep

Topkapı-Maltepe-Bayrampaşa bölgesi

Artı yönleri

l Ulaşım bağlantıları ve toplu taşıma imkanları
l AVM yatırımları
l Merkezi konumu
l Bölgedeki parsel büyüklüklerinin fazla olması
l Güçlü teknik altyapı
l İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda MİA Bütünleşme Bölgesi olarak planlanması

Haberin Devamı

Dezavantajı

l Ofis bölgesi olmaması
l Düşük nitelikli konut alanları
l Trafik sıkışıklığı
l Dönüşümün uzun vadede olma imkanı

Ümraniye bölgesi

Artı yönleri

l Son 10 yılda en önemli dönüşüm gerçekleştiren bölgelerden biri olması
l Özellikle katılım bankalarının tercih ettiği bölge olması
l 390 bin m2 A sınıfı ofis stoku
l Uygun ofis kiraları
l Nitelikli konut alanları
l AVM yatırımları
l Gelişmiş sağlık hizmetleri

Dezavantajı

l Raylı sistem olmaması
l Trafik sıkışıklığı
l İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda Alt Kademe Merkez olarak planlanması

Kartal bölgesi

Artı yönleri

l Güçlü ulaşım bağlantıları
l Yüksek erişilebilirlik
l Sanayiden hizmet sektörüne
dönüşüm potansiyeli
l İstanbul Çevre Düzeni Planı’nda Birinci Derece Merkez olarak planlanması

Dezavantajı

l Mevcut merkezlere uzak
l Sosyal altyapı zayıf
l Ofis bölgesi olmaması
l Konaklama endüstrisi gelişmemiş

Eyüp, Roller Coaster’la hızlandı

Eyüp ve Gaziosmanpaşa ilçeleri arasında 600 bin metrekare alanda inşaatı devam eden Türkiye’nin ilk temalı parkı Vialand, emlak fiyatlarını arttırdı. Türkiye’nin Disneyland’ı olarak isimlendirilen ve İstanbul’a gelecek turist sayısını yüzde 15 artırması planlanan Vialand’ta, 3 saniyede 110 kilometre hıza ulaşan Roller Coaster ve hızlı akarsuda rafting (Rapid ride) yer alacak.
23 Nisan 2013’te tamamlanacak proje, 4 bin kişiye istihdam sağlayacak.
İnşaatı süren Vialand, Yeşilpınar’da yapılıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Yeşilpınar Mahallesi Muhtarı Süleyman Durdu, projenin mahalle için büyük bir fırsat olduğunu belirterek, “Vialand, Eyüp ve Gaziosmanpaşa emlak fiyatlarını yüzde 100 arttıracak. Zamanında ellerinde arsası olan mahalleliyi uyardık. Ancak kimse bizi dinlemedi ve şu anda hepsi pişman” dedi.

‘Yüzde 100 prim yapar’
Tahir Akyol Yapı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Akyol da, bölgenin daha önce taş ocakları ve gecekonduları ile bilindiğini hatırlatarak, “İnsanların taşını tozunu yuttukları taş ocakları, Haliç’in çamurunun kokusunu çektikleri mekanlar, bugün Yeşilpınar ve civarı için bir şans oldu” diye konuştu. Akyol, “Proje için ‘Allah’ın bir lütfudur’ desek yerinde olur. Vialand, emlak fiyatlarını yüzde 100 oranında arttıracak” dedi.
Karadolap, Yeşilpınar ve Sarıgöl’ün alt kesimlerinde gayrı menkul fiyatlarının ciddi oranda yükseleceğini belirten Akyol, gurbetçilerin bölgede yatırım yaptığını söyledi.

Haberin Devamı

‘Kiralar yüzde 70 artacak’

İletişim İnşaat ve Emlak Ofisi’nden İbrahim Yıldız, bölgenin son yıllarda İstanbul’un en hızlı gelişen semtlerinden biri olduğunu ileri sürdü. Mahallenin daha önce “Köpek Yaylası” adıyla bilindiğini kaydeden Yıldız, şunları söyledi: “Vialand projesi sayesinde daire fiyatları ve kiralar yüzde
60-70 artacak. Proje başlar başlamaz emlak fiyatları yukarı doğru bir tırmanışa geçti. Projeden önce 100 bin lira olan bir daire şu anda 150 binden fazla. Fiyatlar artmaya devam ediyor.”

Haberin Devamı

Mesajımız net: Gördüğünüze inanın!

Son günlerin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Ali Ağaoğlu, kendisi hakkında yapılan yorumlara farklı bir yöntemle karşılık verdi. Oynadığı reklam filmleriyle gündeme oturan Ağaoğlu, hakkındaki yorumlara yine bir reklamla cevap verdi. Ataşehir’de hayata geçirdiği Ağaoğlu My Towerland için çekinle reklam filminde Ağaoğlu’nun kendisi oynamasa bile, hakkındaki eleştirileri ironik bir dille yanıtladı. Farklı versiyonlarda çekilen reklamda Ali Ağaoğlu, konut teslimlerinin yapıldığı projesi My Towerland’in yeni kampanyasını da anlattı.
Konuyla ilgili Milliyet’e konuşan Ali Ağaoğlu, “Reklamı yorumlara cevap olarak hazırladık. 4 versiyon çektik. Sinan Çetin çekti” dedi. Ağaoğlu, “Orada ‘İşimizin başındayız, işimizi yapıyoruz’ demek istedik. Duyduğunuza değil, gördüğünüze inanın mesajının vermek istedik” diye konuştu. Maslak 1453 projesine de değinen Ağaoğlu, şantiyedeki çalışmaların 24 saat sürdüğünü belirterek, “2200 daire sattık, iade yok, iptal yok, satışlar devam ediyor” dedi.
Ağaoğlu, My Towerland projesinin anahtarlarının da gerçek altın olduğunu ifade etti.
Ataşehir’de hayata geçirilen Ağaoğlu My Towerland, toplamda 2 bin 535 konutluk bir proje olarak gerçekleştiriliyor.
Projede son 150 konutun satışı devam ediyor.

Hangi daire kaç lira?
Tipi Fiyatı*
2+1 586.000 - 881.000
3+1 706.000 - 1.447.000
4+1 1.218.000 - 1.938.000
*31 Aralık’a kadar geçerli

En büyük konut projesinden Antep’e katkı

Gaziantep’te bugüne kadar hayata geçirilen en büyük konut projesi olarak lanse edilen Antepia, inşaat sektörünü hareketlendirmeye devam ediyor.
Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB) Gayrimenkul Değerlendirme A.Ş. tarafından hazırlanan ‘Gaziantep Bölge Değerlendirme’ raporunda, şehrin batısında katlı ve rezidans özelliği taşıyan binaların gelişim gösterdiği ve 2010’da temelleri atılan Antepia projesinden sonra bölgede üretilen inşaat sayısında artış gözlendiği belirtildi.
Gaziantep’te gayrimenkul sektörünün gelişim nedenlerini inceleyen TSKB Gayrimenkul Değerlendirme’nin raporununa istinaden Paralel Yapı Genel Müdürü Hayri Özhelvacı, “Bugün yaklaşık 1 milyon 830 bin kişilik nüfusa ulaşan Gaziantep’in gayrimenkul piyasasındaki hareketliliği, sanayi ve ticaretteki başarısından, ülke ekonomisinden aldığı yüksek paydan ve elbette şehrin gelişen noktalarında doğru konut projelerinin yapılanmasından kaynaklanıyor” dedi.

3.470 konut bulunacak
Sinpaş Yapı ve Paralel Yapı işbirliğince hayata geçirilen proje, toplam 1 milyon metrekare arazide gerçekleştiriliyor. 3470 konut olarak planlanan proje, 560 bin metrekare inşaat alanına sahip. Projede, Zümrüt ve Yakut Mahallelerinde 2+1 dairelerden başlayıp 9+2 yalıya kadar uzanan farklı tipte konut seçenekleri yer alıyor.
Antepia projesinde, konut satışları Yakut ve Zümrüt Mahallelerinde devam ediyor. 219 bin 200 TL ile 1 milyon 811 bin 500 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunulan Antepia’nın, 5 ay sonra ilk etabı Safir Mahallesi’nde yaşam başlayacak.

Dragos Park’ta fiyatlar 515 bin liradan başlıyor

Maltepe Dragos’da, Ekşioğlu Mimarlık Mühendislik tarafından inşaatı tamamlanan iş merkezi Dragos Park’ta yaşam başladı. Kartal-Kadıköy Metrosu’na 1.5 kilometre uzaklıkta konumlanan projede panoramik bir Boğaz manzarası sunuluyor.
Ofis ve kiralık dükkanların bulunduğu proje, 2025 metrekare arsa üzerinde 6 bin metrekarelik kapalı alana sahip. 16 kattan oluşan Dragos Park’ta, 140 metrekarelik 2’şer ofis yer alıyor.
Dragos Park’taki 140 metrekarelik ofisler, 515 bin liradan başlıyor. Dükkan kiraları ise aylık 8 bin 500 ile 12 bin lira arasında değişiyor.

Gölmahal’de KDV’nin yarısı Yalçınlar’dan

Yalçınlar Group, İstanbul’un villa imarlı bölgelerinden Büyükçekmece Gölü kıyısında hayata geçirdiği projesi Gölmahal’de, KDV’nin yarısını tüketiciler adına ödüyor. KDV’nin yarısının tüketici adına ödendiği Gölmahal’de, yüzde 30 peşinatta geri kalan kısım 36 aya kadar vade farksız ödenebilirken, yüzde 20 peşinatta ise 24 aya kadar vade farksız vade yapılıyor.
Gölmahal’de ayrıca, uzun vaat edede mortgage ile 120 aya kadar kredi kullanma imkanı sunuluyor. İlk etabı 2013 Haziran’da, teslim edilecek olan Gölmahal Villaları’nda, fiyatlar villaların şerefiyesine göre 1 milyon 295 bin ile 1 milyon 495 bin dolar arasında değişiyor.

KEŞFETYENİ
Sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı soluğu hastanede aldı
Sevenlerini korkuttu! Ünlü şarkıcı soluğu hastanede aldı

Cadde | 24.04.2025 - 07:25

Peş peşe kayıplar yaşayan ünlü türkücü Mahsun Kırmızıgül, kalp çarpıntısı nedeniyle hastaneye gitti.

Yazarlar