EkonomiAra tatil için ‘sıcak’ rota! Rezervasyonlar hızlandı

Ara tatil için ‘sıcak’ rota! Rezervasyonlar hızlandı

17.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Aileler okulların ilk ara tatili için kasım ayına yönelik rezervasyonlarını hızlandırdı. Bu kapsamda Antalya ve Kıbrıs ile Dubai ve Mısır seçeneklerinin öne çıktığı görülüyor. Sonbahar aylarının popüler turları da tercih ediliyor.

Ara tatil için ‘sıcak’ rota Rezervasyonlar hızlandı

DUYGU ERDOĞAN / İSTANBUL - 8 Kasım Cuma gününden sonra okulların hafta sonları ile birlikte 9 gün sürecek yılın ilk ara tatili başlıyor. Buna göre ailelerin tatil aramaları da hızlandı. En çok talep gören yerlerde ılıman iklim ve her şey dahil konsepti ağır basıyor. Antalya ve Kıbrıs ile Mısır ve Dubai tatilleri öne çıkan seçenekler olarak görülüyor. Ardından İstanbul yakını destinasyonlar ile Kapadokya, Afyon, Trabzon tercihleri var… Bölgelere göre kişi başı günlük konaklama fiyatları 2 bin liradan başlıyor. 

Haberin Devamı

ARAMALAR HIZLANDI

Ailelerin ara tatil için aramalarının hızlandığını ifade eden Neredekal.com CEO’su Gökhan Sivrikaya, keyifli vakit geçirilebilecek destinasyonların öne çıktığını söyledi. Sivrikaya, “Yakın bölgede olması cazip gelen Sapanca ve Abant; gezilecek yerler anlamında farklı deneyimler sunan Kapadokya ön plana çıkıyor. Neredekal.com’da listelenen 23 binden fazla tesiste ekim ayının ilk on günü baz alındığında kasım ara tatili için yapılan aramalar incelendiğinde öne çıkan şehirler Antalya, Nevşehir, Sakarya, Eskişehir, Yalova, Muğla, Afyonkarahisar ve Bursa olmuştur” dedi. Verilen bilgiye göre, ortalama günlük oda fiyatları 2 bin lira seviyesinden başlıyor.

Ara tatil için ‘sıcak’ rota Rezervasyonlar hızlandı

RESORT KONAKLAMA VE SONBAHAR TURLARI

Haberin Devamı

Sonbahar döneminin popüler rotaları olarak Kıbrıs, Antalya, Abant ve Sapanca ve Afyon bölgesi termal otellerini sayan Tatilsepeti Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Karayal, turlarda ise Kapadokya ve GAP turlarının talep artışına dikkat çekti. Karayal’ın verdiği fiyat bilgilerine göre ise, “Kıbrıs otelleri gecelik kişi başı 2 bin 400 TL, Antalya otelleri 2 bin 095 TL, Afyon otelleri 2 bin 300 TL, Sapanca otelleri 2 bin liradan başlayan fiyatlarla rezervasyon alıyor. Turlar tarafında ise Kapadokya turları kişi başı 2 bin 790 TL’den, GAP turları ise kişi başı 6 bin 290’TL den başlıyor” dedi. Çocuklu aileler kasım ara tatili döneminde ilk tercihlerinin Antalya ve Kıbrıs bölgeleri olduğunu belirten Karayal, en çok tur rezervasyonunun ise Mısır ve Dubai bölgelerine geldiğini ifade etti.  Genel olarak resort otel konaklamalı olduğu için çocuklu ailelerin Mısır seçeneğini öne aldığı ifade ediliyor.

KÜLTÜR YOLU DA ROTAYA DAHİL

Sonbaharda genel olarak popüler rotalarda Kapadokya, Sapanca, Abant, Trabzon, Rize, Safranbolu ağırlığı olduğunu vurgulayan Gökhan Sivrikaya, “Yakın bölge ve Karadeniz bölgesi öncelikli tercih ediliyor. Kültür turu rotaları kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kültür Yolu Festivali’nden de bahsedebiliriz. Kasım ayının ortasına kadar Diyarbakır, İzmir, Antalya, Adana illerinde konserlerden sergilere, tiyatrodan opera ve bale gösterilerine, söyleşilerden atölyelere, çocuk etkinliklerinden dijital sanatlara kadar birçok etkinliğine ev sahipliği yapmaktadır. Bu festival tatil severlerin değerlendirebileceği iyi bir seçenek oluyor” diye konuştu.