EkonomiAltın ve dolar yatırımı olanlar dikkat: Kısa vadede daha fazla yükselir mi? Çarpıcı tahmin!

Altın ve dolar yatırımı olanlar dikkat: Kısa vadede daha fazla yükselir mi? Çarpıcı tahmin!

12.07.2024 - 07:18 | Son Güncellenme:

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi bu hafta itibarıyla yükseliş gösteriyor. Endeks 11 bin puan seviyesinde dalgalanıyor. Peki piyasada trend yukarı döndü mü? Dolar kurunda beklentiler neler? Merak edilen tüm soruların yanıtını Ekonomist Tuğba Ekin milliyet.com.tr'ye cevapladı.

Altın ve dolar yatırımı olanlar dikkat: Kısa vadede daha fazla yükselir mi Çarpıcı tahmin

Altın fiyatlarında yön yeniden yukarı döndü. ABD’de enflasyon rakamları sonrası piyasada volatilite arttı. Peki sltın fiyatlarında yükseliş sürer mi? Merak edilen tüm soruların yanıtını Ekonomist Tuğba Ekin milliyet.com.tr'ye cevapladı. Ekin konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “ABD enflasyon verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesi ABD Merkez Bankası’nın (Fed) eylül ayında faiz indirimi ihtimalini güçlendirdi. Böylece kur riskindeki zayıflama, bankacılık endeksinde alımların hızlanması BİST 100 endeksini 11.000 seviyesine yaklaştırdı. Gün içinde TCMB rezervlerindeki artış ile Borsa İstanbul’daki pozitif fiyatlama güç kazanarak devam etti.

Haberin Devamı

İŞTE BORSADA İLK TAKİP EDİLECEK SEVİYE!

11.000 seviyesinin aşılması ile sınırlı kar realizasyonları görülse de piyasada kısa vadede 11.100 sonrasında 11.350 puan seviyeleri hedeflenebilir. Tarihi zirve 11.088 seviyesinde yer alıyor.

ALTIN İÇİN YENİ BEKLENTİ!

ABD TÜFE verisinin beklentilerin altında gerçekleşmesi ile dolar endeksi gerilerken, ons altında yükseliş gördük. Eylül ayında Fed’in faiz indirim ihtimali güçlendikçe ons altın fiyatında trend yukarı yönlü devam edecektir. Yıl sonu için ons altında 2800 dolar ve üzeri beklentiler güçlenebilir.

GRAM ALTINDA KISA VADEDE HEDEF BELLİ OLDU

Gram altında 2600-2650 TL aralığı kısa vadede mümkün. Gram altında yaşanan geri çekilmelerin orta-uzun vadede alım fırsatı olabileceğini geçtiğimiz haftalarda paylaşmıştık.

Haberin Devamı

Bu seviyelerden fiziki alım yapan yatırımcılar 3.000 TL ve üzerinde kar realizasyonu için beklerlerse reel getiri anlamında kazançlı olurlar. Alım satım makası ve vergi doğrultusunda, alınan fiziki altınların %20 getiri elde etmeden satmak gerçek anlamda kazanç sağlamayabilir.

DOLARDA BEKLENTİLER NE?

Dolar/TL’de 32 TL’nin altı görülebilir. 35 TL seviyesine de çıkabilir. Bunu önümüzdeki günlerde dolar endeksindeki gidişat ve yurt içindeki gündem, haber akışları belirleyecek. Yurt dışı kurumların yıl sonu dolar/TL beklentisi hala 35 TL seviyesinin üzerinde 42 TL’ye kadar yukarı yönlü farklı konumlanmış durumda. 32 TL altı ya da 30 TL altı beklentiler yok. Şahsi görüşüm yıl sonu için 38 TL civarıdır.”