EkonomiAkdi Faiz Nedir? Akdi Faiz Hesaplama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Akdi Faiz Nedir? Akdi Faiz Hesaplama İşlemleri Nasıl Yapılır?

16.03.2021 - 04:24 | Son Güncellenme:

Akdi faiz oranı kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendirmektedir. Çoğu kişi akdi faizin ne anlama geldiğini bilememektedir. Bu sebeple bu kelime sürekli araştırılan terimlerden bir tanesidir. Akdi faiz nedir? Akdi faiz hesaplama işlemleri nasıl yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Akdi Faiz Nedir Akdi Faiz Hesaplama İşlemleri Nasıl Yapılır

Akdi faiz oranlarını Merkez Bankası belirlemektedir. Bu oranların artması ya da azalması kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren bir konudur. Bu nedenle de akdi faiz oranı kredi kartı kullanıcıları tarafından sürekli araştırılmaktadır.

Akdi Faiz Nedir?

Kredi kartlarının asgari ödemelerinin gecikmesi durumunda bunun faizi ile ödenmesi gereken asgari miktar ve asgari miktarın üstünde kalan kısmına bakılarak faiz oranları da ayrı ayrı hesaplanır. Kredi kartı borcunuzu ödememeniz durumunda ya da belli bir miktarını ödemeniz halinde kredi kartınıza akdi faiz ya da diğer bir adı ile gecikme faizi eklenmektedir.

Akdi Faiz Hesaplama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Akdi faiz kredi kartınızın dönemlik borcunun ödenmesinin ardından kartınıza uygulanan faize akdi faiz ismi verilmektedir. Akdi faizler kredi kartı borcunuzun asgari tutar dışında kalan kısmına uygulanan faize verilen isimdir. Aylık borcunuzun asgari tutarlık kısmı için %1.40 faiz alınırken, asgari tutardan fazla olan kısmı için %1.70 tutarında gecikme faizi alınmaktadır.