EkonomiAkbank’ın 75 yıllık tarihine özel belgesel

Akbank’ın 75 yıllık tarihine özel belgesel

24.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

2023 yılında 75. Kuruluş yıl dönümünü geride bırakan Akbank, bu anlamlı dönüm noktasını kutlamak için özel bir belgesel yayımladı.

Akbank’ın 75 yıllık tarihine özel belgesel

Bankanın 1948 yılındaki kuruluşundan 75. yılına kadar geçen süredeki önemli olaylara ve dönüm noktalarına ışık tutan belgesel, Türkiye’de bir bankanın bu kapsamda hazırladığı ilk belgesel olma özelliğini taşıyor. Erol Sabancı, Suzan Sabancı, Hakan Binbaşgil, Hayri Çulhacı, Eyüp Engin ve Ahmet Fuat Ayla da röportajlarıyla yapımda yer alıyor.

Haberin Devamı

‘Değerlerimizi aktarıyor’

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı, “75 yıllık tarihimizde yalnızca sektörümüzün değil, Türk ekonomisinin de vazgeçilmez bir parçası olduk. Türkiye’nin gelişim hikâyesine tanıklık etmiş bir kurum olarak; geçmişimizi, değerlerimizi ve vizyonumuzu aktaran belgeselimizin gelecek nesiller için çok önemli bir kaynak olacağına inanıyorum” dedi.

Akbank Genel Müdürü Kaan Gür ise “Geçmişin tecrübelerini ve edinimlerini, gelecekte daha büyük başarılara ulaşmak için bir rehber olarak görüyoruz. Akbank’ın tarihine ışık tutan belgeselimiz de ne kadar büyük bir mirasa sahip olduğumuzu bizlere gösteriyor” diye konuştu.