Ekonomi30 yılda 600 bin turist ağırladı

30 yılda 600 bin turist ağırladı

27.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

İsviçre’nin İstanbul Başkonsolosluğu tarafından Swiss Business Hub Türkiye ve Türkiye’deki İsviçre Ticaret Odası tarafından organize edilen Swiss Days 2024 etkinliğine katılan Hapimag Türkiye, İspanya, Hollanda, Portekiz, Yunanistan ve İtalya Operasyonları Ülke Direktörü Kerem Demirkol, Türkiye’de sürdürülebilir turizm adına 30 yıldır hayata geçirdikleri projeleri anlattı.

30 yılda 600 bin turist ağırladı

Demirkol bugüne dek 600 bini aşkın yerli ve yabancı turist ağırladıklarını söyledi. ‘İsviçre Mükemmeliyeti ile Türk Misafirperverliği ve Gastronomisi Arasında Köprü Kurmak’ başlıklı oturumda konuşan Demirkol şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Tam 30 yıldır bir gün bile kapanmadan misafirlerimize hizmet veriyoruz. İsviçre modelinin başarısı Türk misafirperverliği ile birleşince ortaya sürdürülebilir başarı çıkıyor. 30 yıldır Bodrum Yalıçiftlik’te hizmet veriyoruz. İki ülke arasında, turizm gibi önemli bir sektörde köprü işlevi üstlenmekten gurur duyuyoruz.”

2024 sezonunu oldukça iyi geçirdiklerine dikkati çeken Demirkol, “Türkiye turizm sektörü 2024’ü oldukça parlak geçirdi. Bodrum ve Hapimag açısından da verimli bir sezon oldu” dedi. Sürdürülebilirlik çalışmalarına da örnekler veren Demirkol, tesiste ‘Reverse Osmosis’ sistemiyle her yıl 110 bin metreküp deniz suyunu arıtarak günlük işlerde kullandığını, tesisin ihtiyaç duyduğu elektriği kendi kaynaklarıyla üretmesi için devreye alınan fotovoltaik enerji üretimi tesisinde yaklaşık 1.6 milyon kWh elektrik üretildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

Demirkol Hapimag Sea Garden Resort Bodrum’un tesis içerisindeki zeytin ağaçlarından soğuk sıkım tekniğiyle elde ettiği zeytinyağlarıyla 200 zeytinyağı üreticisi arasından altın madalyaya değer görüldüğünü de belirtti.