11.04.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:
EKONOMİ SERVİSİ
Gayrimenkul, teknoloji ve girişim sermayesi tarafında art arda yeni oluşumlara imza atan portföy yönetim şirketi Re-Pie, Bodrum’un en popüler noktalarından biri olan Demirbükü’nde 250 milyon dolarlık turizm yatırımına soyundu.
Re-Pie Portföy’ün yeni fonu Artnouve Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (GSYF), dünyaca ünlü ultra lüks otel zinciri Aman’ın Bodrum’daki Amanruya otelini bünyesine kattı. Artnouve GSYF’nin ilk projesi, otelle birlikte Bodrum-Demirbükü’nde toplam 400 dönüm üzerinde gerçekleştirilecek. Projeyle, dünyanın en lüks otel markalarından biri yer alacak ve ultra lüks villalardan oluşan yaşam kompleksi kurulacak.
400 dönümlük arazi
Re-Pie Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Emre Çamlıbel, “Yeni fonumuz Artnouve GSYF, sürdürülebilirlik odaklı olarak yenilikçi biçimde oluşturulacak yaşam alanlarına ‘art’istik unsur katacak projelere yatırım yapacak” açıklamasını yaptı.
Çamlıbel, “BES fonları, bireysel ve tüzel yatırımcıların katılımıyla 250 milyon dolar kaynakla kurduğumuz Türkiye’nin en büyük girişim sermayesi yatırım fonu Artnouve GSYF’nin ilk yatırımı olan proje, Bodrum Demirbükü’nde 400 dönümlük geniş bir arsa üzerinde gerçekleşecek” dedi.
7 mimari ofis çalıştı
“Bodrum’daki projemizde vazgeçmeyeceğimiz tek unsur, bölgenin bitki örtüsü, kara ve denizdeki canlı yaşamı başta olmak üzere doğal hayatı korumak olacak” diyen Çamlıbel, şunları kaydetti:
“Global ölçekte 7 mimari ofis çalışmalarını yaptı. Proje alanında yer alacak otel için dünyaca ünlü bir markayla anlaşma sağladık. Böylece, ülkemizin turizm profesyonelleri de dünya standartlarında istihdam olanağı bulacakları yeni bir turizm alanına kavuşacak. Projeye yabancı yatırımcılardan da büyük ilgi var.”
Bu arada Artnouve GSYF’nin süresi 9+1 yıl olarak belirlendi.
Proje ‘LEED’ belgeli olacak
Emre Çamlıbel, “Projemize en büyük değeri kazandıran özellik, sürdürülebilirlik yaklaşımı olacak. Net sıfır enerji stratejisine bağlı kalarak güneş enerjisi kullanımını, yağmur bahçelerini ve sulama için su depolamayı öne çıkararak, LEED sertifikası gereksinimleri çerçevesinde ilerleyeceğiz” dedi.
Hedef nitelikli turisti getirmek
Türkiye’nin turizm gelirinin 2023 yılında 54 milyar doları aştığını hatırlatan Çamlıbel, “Turizmden gelen bu girdinin artmasına yardımcı olacak şekilde ülkemizin nitelikli turizm alt yapısına katkı sağlayacak bir proje hayata geçireceğiz. Bodrum çok büyük bir dönüşümden geçti. Artık sadece bir tatil beldesi değil, yıl boyunca yaşayan bir nüfusa ev sahipliği yapan bir çekim merkezi” diye konuştu.