EğitimZip (Posta) Kodu Nedir, Nasıl Alınır? Türkiye'nin Zip Kodu Kaçtır?

Zip (Posta) Kodu Nedir, Nasıl Alınır? Türkiye'nin Zip Kodu Kaçtır?

16.03.2021 - 16:06 | Son Güncellenme:

Ülkelerin posta kodları özellikle elektronik işlemlerde sıklıkla kullanılmaktadır. Bu nedenle Türkiye'nin de zip yani posta kodu merak edilmektedir. Kişiler Türkiye'nin posta kodunu öğrenmek için internette araştırma yapmaktadır. Zip (posta) kodu nedir, nasıl alınır? Türkiye'nin zip kodu kaçtır? İşte, bilinmesi gereken tüm detaylar.

Zip (Posta) Kodu Nedir, Nasıl Alınır Türkiyenin Zip Kodu Kaçtır

Ülkelere ve şehirlere göre posta kodu belirlenir. Bu posta kodları elektronik konum için oldukça önemlidir. Elektronik konumlarda Türkiye'nin posta kodu il ve ilçeler göz önünde bulundurularak bulunmaktadır. Posta kodu konum açısından önemli olması sebebi ile ülkelerin illeri için de kullanılmaktadır.

Zip (Posta) Kodu Nedir, Nasıl alınır?

Türkiye'nin bir posta kodu bir de uluslararası bir telefon kodu bulunmaktadır. Özellikle elektronik konumlara da bu posta kodu oldukça önemlidir. Bu sebeple de bilinmesi gerekmektedir.

Türkiye'nin Zip Kodu Kaçtır?

Türkiye'nin posta kodu 38000 olarak belirlenmiştir. Bunun yanında Türkiye'nin özel bir alan kodu bulunmaktadır. Bu alan kodu da +90 olarak belirlenmiştir. Türkiye'deki illerinde ayrı ayrı posta kodları bulunmaktadır. Bu posta kodlarının tamamı 5 haneden meydana gelmektedir. İlk iki hane ilin plaka kodudur. Sonraki 3 hane ise ilçelere göre verilmektedir.