EğitimZeus Ne Demek? Zeus Ne Tanrısıdır, Özellikleri Nelerdir?

Zeus Ne Demek? Zeus Ne Tanrısıdır, Özellikleri Nelerdir?

13.03.2021 - 05:12 | Son Güncellenme:

Zeus mitolojide duyduğumuz isimlerden biridir. Yunan mitolojisine ilgi duyan kişilerce Zeus'un ne olduğu merak edilmektedir. Zeus ne demek? Zeus ne tanrısıdır, özellikleri nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.

Zeus Ne Demek Zeus Ne Tanrısıdır, Özellikleri Nelerdir


Zeus, tanrıların kralı olarak da bilinmektedir. Yunan mitolojisinde adından sıkça bahsedilir. Çapkınlığı ile de bilinen bu tanrı, tanrıların babası sıfatı ile de bilinir.

Zeus Ne Demek?

Zeus, tanrıların ve insanların babası sıfatı ile bilinmektedir. Roma'da ise Jüpiter ismi ile de bilinmekteydi. Tarihte çok tanrılı dinlerde yıllarca pek çok insan Zeus'a tapınmıştır. Zeus, göğün ve şimşeklerin tanrısı olarak bilinmektedir. Bu sebeple geçmişte gök gürültülerini Zeus'un yaptığına inanılırdı.

Zeus, genelde elindeki şimşeği ile bilinmektedir. Titan Kronos ile Rhea'nın en küçük çocuğudur.

Zeus Ne Tanrısıdır, Özellikleri Nelerdir?

Zeus tanrıların kralı olarak bilinir. Sembolü şimşektir. Ancak şimşeğin yanında meşe, kartal ve boğa simgeleri de bulunmaktadır. Zeus'un eşinin ismi ise Hera'dır. Zeus çok çapkın olması ile de bilinmektedir.

Karısı Hera'nın kız kardeşi olduğu da bilinir. Zeus, çok çapkın olması sebebi ile karısını defalarca aldatmıştır. Girdiği ilişkilerden pek çok tanrı ve yarı tanrı çocukları dünyaya gelmiştir.