EğitimYGS puan hesaplama nasıl yapılıyor?

YGS puan hesaplama nasıl yapılıyor?

10.03.2016 - 22:26 | Son Güncellenme:

ÖSYM tarafından Pazar günü yapılacak olan YGS’nin puan hesaplama sistemi de bulunmaktadır. YGS puan hesaplama ile sonuçlar açıklanmadan alacağınız tahmini puanı görebilirsiniz. Devamı haberimizde.

YGS puan hesaplama nasıl yapılıyor

Ülkemizde her yıl belli bir zaman da üniversite giriş sınavı yapılır. Düzenli olarak yapılan bu üniversite giriş sınavları yılın belli zamanlarında yapılır. 2016 yılının henüz lisans yerleştirme sınavı yapılmamıştır. Lise son sınıf öğrencileri, kendini daha çok geliştirmek isteyen vatandaşlar, ikinci bir bölüm bitirmek isteyenler olmak üzere bu sınava giriş yapan vatandaş sayısı oldukça fazladır. Türkiye’nin dört bir yanında aynı anda gerçekleştirilen bu sınava pek çok kişi katılımda bulunur. Böylece lisans eğitimlerini tamamlamak için imkânlara sahip olurlar. Her yıl değişkenlik gösteren üniversite giriş sınavları son beş yıldır aynı sistemle öğrencilerini almaktadır. Mart ayı içerisinde yapılan ilk sınava Yüksek öğretime Geçiş Sınavı adı verilir.

Haberin Devamı


YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!
Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her yıl mart ayının ikinci haftası yapılan bu sınava katılım oldukça fazladır. Türkçe, matematik, sosyal bilgiler ve fen bilimleri olmak üzere öğrenciler 160 sorudan sorumludurlar. Bu 160 sorunun 160 dakika içerisinde yanıtlandırılmaları istenir. Bu nedenle sınava girecek olan adayların soruları hızlı bir şekilde yanıtlandırmaları gereklidir. Mart ayının ikinci pazarı yapılan bu sınavın başvuruları ÖSYM tarafından belirlenen tarihte yapılmıştır. Sınava girecek olan adaylar sınav başvurularını önce internet sistemi üzerinden yaparlar. Ardından da bankaların ATM şubelerine gerekli olan ücreti ödeyerek sınav başvurularını gerçekleştirebilirler. Tüm bu işlemler yapılmış sınava girecek olan adayların sınav başvuruları tamamlanmış sınav günü gelmiştir. 2016 yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı bu hafta sonu 13 Mart Pazar günü saat 10.00 da yapılacaktır.

Haberin Devamı


Bu sınava katılım yapacak olan adaylar sınav günü sınav saatinden önce sınav yerlerinde bulunmaları gerekir. Geçen hafta içinde YGS sınavının yerleri açıklanmıştır. Öğrenciler sınava nerede gireceklerini ÖSYM sistemine giriş yapıp ardından sınav yerlerini öğrenebilirler. Her öğrencinin belli bir sınava giriş için aday giriş numarasın ve kullanıcı adları vardır. Bunları kullanarak sisteme girişlerini yapabilirler. İnternete bağlanabildikleri her türlü ortamda vatandaşlar işlemlerini yapabilirler.
Artık sizlerinde bildiği gibi günümüzde teknoloji oldukça gelişmiştir. İnternet sistemi ile yapılan işlemlerin sayısı da bu doğrultuda artış göstermiştir. İnternete erişim sağlayabildiğimiz her türlü alanda artık aklımıza takılan soruların cevabını bulabiliriz. Eğitim alanında da ilerletilen bu sistem ile öğrenciler daha da rahatlamışlardır.

Her koşulda bu internet sistminden yararlanabilirsiniz. Bu hızla ilerleyen internet sistemi sayesinde artık vatandaşlar olarak sizler de Türkiye genelinde yapılan sınavların sonuçlarını daha kısa bir süre zarfı içerisinde öğrenebilirsiniz. Eskiden olduğu gibi artık haftalarca aylarca sınavın sonucunu beklemenize gerek yoktur. ÖSYM’nin geliştirmiş olduğu kolaylıklarla sınav sonuçları daha hızlı bir şekilde okunmaya başlamıştır. Sizlerinde bildiği gibi sınav olduktan belli bir zaman sonra sınav soruları ve cevapları internet üzerinden verilir. Sınava giren adaylarda kaç doğru kaç yanlış yapığını YGS Puan Hesaplama sitesini kullanarak öğrenebilirler. Sınavdan aşağı yukarı kaç doğru kaç yanlış yaptıklarını sisteme yazarak YGS puanlarını hesapattırabilirler. Böylece sınav sonuçları hakkında bilgi sahibi olabilirler.