EğitimYGS puan hesaplama nasıl yapılır?

YGS puan hesaplama nasıl yapılır?

08.03.2016 - 23:21 | Son Güncellenme:

Pazar günü yapılacak olan YGS’de puan hesaplama sistemi oldukça basittir. Sadece birkaç dakikanızı alacak bu işlemi nereden nasıl yapacağınıza haberimizden erişebilirsiniz.

YGS puan hesaplama nasıl yapılır

Modern dünyaya her şekilde ayak uydurmayı başaran ülkemiz dünya çapında geliştirilen teknolojik gelişmeleri de ülkemize sunmaktadır. Her türlü alanda yapılan çalışmalardan faydalanan ülkemiz çok değişik alanlarda teknolojik gelişmeleri sürdürmüştür. Aklınıza gelebilecek olan her türlü alanda yapılan teknolojik gelişmeler sizlerin hayatını büyük ölçüde kolaylaştırmıştır. Artık son derece geliştirilen teknolojik alt yapı ve beraberinde getirmiş olduğu hizmetler ülkemizde popüler bir şekilde kullanmasını sağlamıştır. Vatandaşların zorluklarını ve ihtiyaçlarını esas alan bu teknolojik gelişmeler aktif bir şekilde kullanılmaya da devam etmektedir. Eğitim alanında da geliştirilen bu sistem öğrencilerin çok işine yaramaktadır.

Haberin Devamı


YGS PUAN HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eski zamanlarda olduğu gibi artık öğrenciler Türkiye genelinde yapılan sınavların sonucunu uzun aylar boyunca beklememektedir. Geliştirilen hızlı optik okuyucuları sayesinde öğrencilerin sınav kâğıtları daha hızlı okunur. Böylece sonuçlara daha çabuk ulaşılır. Öğrenciler de aylar süren sınav heyecanını daha kısa bir şekilde atlatmış olurlar. Her yıl milyonlarca kişinin başvurusunu yaptığı üniversite sınavı da gün geçtikçe yaklaşmaktadır. Üniversiteye gitmek lisans eğitimi alarak bir meslek sahibi olabilmek için öğrencilerin girmiş olduğu bu sınava lise son sınıflar dâhil her lise diplomasına sahip olan birey katılımda bulunabilir. Bu nedenle meslek sahibi olup kendini yeniden denemek isteyen vatandaşlar, ikinci bir üniversite ikinci bir bölüm bitirmek isteyen adaylar bu sınavlara giriş yapabilir.

Haberin Devamı


Ülkemizde artık üniversite sınavları iki oturumlu olarak yapılır. Bunlardan ilkine Yükseköğretime Geçiş Sınavı ikincisine ise Lisans Yerleştirme Sınavı adı verilir. Bu iki oturumlu sınavdan birincisine her öğrenci her aday katılımda bulunur. Gerekli olan bankaların ATM şubelerine yatırmaları gereken tutarı ödedikten sonra internet üzerinden yapılan başvurunun ardından vatandaşlar bu sınava girerek belli bir puanı almaları gerekir. 180 puan barajını geçemeyen öğrenciler ise ikinci oturum olarak adlandırılan Lisans Yerleştirme Sınavına katılımda bulunamazlar. Çünkü bu sınava giriş yapabilmek için öncelikle bu sınavdan barajı geçmeleri gerekir. Her yıl mart ayının ikinci haftası gerçekleştirilen bu sınav 2016 yılı içerisinde ilk kez yapılacaktır. Bu da 13 Mart Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştirilecektir.

Geçtiğimi hafta içerisinde YGS giriş yerleri de açıklanarak adayların sınav heyecanı da artmıştır. İnternet üzerinden ÖSYM’nin resmi sayfasına aday giriş yaparak sınava nerede gireceklerini de öğrenebilirler. Son zamanlarda daha da stresin arttığı günler öğrenciler YGS Puan Hesaplamalara başlamışlardır. Acaba sınavda ne kadar yaparsam sınavdan geçebilirim diye düşünmeye başlamışlardır. Pazar gününden sonra ÖSYM tarafından belirlenen saatte resmi sitede sorular paylaşılacaktır. Adaylar da bu resmi siteye giriş yaparak sınavda kaç doğru kaç yanlış yaptıkları bir yere not etsinler. Sonrasında internet sistemini kullanarak YGS Puan Hesaplama uygulamasını kullanarak sisteme hangi dersten kaç doğru kaç yanlış yaptıklarını girerek puanlarını kolayca hesaplayabilirler. Böylece sınav sonuçları gelince şok olmadan bekledikleri puana aşağı yukarı hesaplayabilirler.

Yazarlar