EğitimYaz kampları akademik başarıyı artırıyor

Yaz kampları akademik başarıyı artırıyor

09.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Pandemi nedeniyle öğrenciler, eğitimlerine evden ve kamera karşısından devam ettiler. Özellikle çalışan anne babalar için büyük bir soruna dönüşen süreç, öğrencilerin akademik hayatları kadar sosyal yaşamlarını, fiziki ve ruhsal gelişimlerini olumsuz etkiledi.

Yaz kampları akademik başarıyı artırıyor

Uzmanlara göre sanatsal etkinlikler çocukların beyin, ince ve kalın motor kasları ile dil gelişimi için çok faydalı. Bu etkinliklerin ayrıca yaratıcı düşünen, özgüven sahibi, kendini doğru ifade edebilen bireyler olmalarına da katkısı büyük. Yapılan araştırmalar, bilişsel ve duygusal becerileri gelişen çocukların sınava hazırlık süreçlerinde algılarının daha açık olduğunu ortaya koyuyor.

Haberin Devamı

Veliler de katılabilecek

Öğrencilerin ihtiyaç duyduğu eğitim ve kaynak desteğini tek platform üzerinden sunan Kolay Kampüs (www.kolaykampus.com) ile Forte Kültür Sanat Akademi iş birliğiyle yaz kampları düzenleniyor. Yaz kamplarında, çocukların hem fiziksel hem sanatsal hem de sosyal gelişimleri için tüm planlamaları yaptıklarını ve pandemiye yönelik tüm önlemleri büyük bir titizlikle aldıklarını kaydeden Kolay Kampüs Genel Müdürü Nilay Özmen, kampta, çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerini, sosyal becerilerini geliştirmeye yönelik, alanında uzman eğitimciler tarafından hazırlanan programları uyguladıklarını söyledi.

Ağustos boyunca devam edecek kültür, spor, sanat ve İngilizce kamplarında öğrenciler, tatillerini yaparken, müzik, görsel sanatlar, dans, basketbol, futbol, yüzme ve jimnastik branşlarında eğitimler alacaklar. İngilizce derslerinde konuşma kulüpleri ve yarışmalara katılabilecekler. Turnuva ve yarışmalarla birlikte takım çalışması ve disiplin gibi kazanımlar da elde edebilecek öğrencilere, kamp sonunda katılım sertifikaları verilecek. 7-17 yaş arasında öğrenciler ve velilerin katılabileceği kamplarla ilgili detaylı bilgi www.kolaykampus.com adresinde.