EğitimVortex Nedir, Ne İşe Yarar? Uçaklar Vortex Cihazı Neden Kullanılır?

Vortex Nedir, Ne İşe Yarar? Uçaklar Vortex Cihazı Neden Kullanılır?

11.03.2022 - 17:03 | Son Güncellenme:

Uçak ile alakalı çeşitli konulara göz atan kişiler için vortex kelimesi sıklıkla merak edilmektedir. Vortex son zamanların en popüler konu başlıklarından biridir. Uçakların belirli bir noktaya gelmeleri ile birlikte sistematik oluşan pek çok durum bulunmaktadır. Özellikle vortex bu durumlardan biri olarak bilinmektedir. Uçak iniş ve kalkış süresi boyunca gerçekleşen girdap ve çeşitli nedenlerden vortex kullanılmaktadır. Vortex nedir ve ne işe yarar, cihaz neden kullanılır detayları ile derledik.

Vortex Nedir, Ne İşe Yarar Uçaklar Vortex Cihazı Neden Kullanılır

Uçaklarda iniş ve kalkış süresi boyunca girdap oluşmaktadır. Özellikle belirli bir hız ve noktaya ulaşıldığında bu girdap giderek artmaktadır. Yaşanan hava sirkülasyonu ile beraber uçak inişinde çeşitli sorunlar yaşanabilmektedir. Durumu kontrol altına alan votrex uçaklarda olmazsa olmaz parçalardan biri olarak kullanılmaktadır.

Votrex Nedir ve Ne İşe Yarar?

Uçakların yüksek hızda uçmaları uçak için yüksek hava sirkülasyonuna neden olmaktadır. Bu durum uçağın inişini de tamamen olumsuz etkilemektedir. Oluşan bu hava sirkülasyonu inişi zorlu kılmaktadır. Bu sebeple virtox kullanılmaktadır. Hava akım dengesini belirli bir seviyede tutmak için uçaklar iniş esnasında yapay girdap oluşturması için vortex kullanmaktadır.

Uçaklar Vortex Cihazı Neden Kullanır?

Hava ulaşımında en önemli durumlardan biri havanın sirkülasyonunu belirli bir düzeyde tutmaktır. Oluşturulan yapay girdaplar sayesinde uçaklar rahat ve güvenli bir iniş sağlamaktadır. Yapay girdap için kullanılan cihazlardan biri vortex aletidir. Hava ulaşımlarının tamamında bu alet kullanımı gerçekleşmektedir.