EğitimViolin Nedir, Nasıl Çalınır? Keman Ve Violin Aynı Şey Midir?

Violin Nedir, Nasıl Çalınır? Keman Ve Violin Aynı Şey Midir?

21.04.2022 - 14:36 | Son Güncellenme:

İnsanların çok sevdikleri birçok müzik aleti olduğu bilinmektedir. Bu müzik aletleri arasında keman ve violinde bulunmaktadır. Tabi keman ve violin arasında büyük benzerlikler vardır. Hatta iki müzik aletinin aynı müzik aleti olduğu bile düşünülmektedir. Sizler için Violin nedir, nasıl çalınır? Keman ve violin aynı şey midir detayları ile derledik.

Violin Nedir, Nasıl Çalınır Keman Ve Violin Aynı Şey Midir

Müzik aletlerine baktığımızda kiminin üflemeli kiminin yaylı kiminin ise başka türden olduğu görülmektedir. Tabi müzik aletlerinin çeşitli özellikleri olması da çok dikkat çekmektedir. Bu yüzden hangi müzik aletinin ne olduğu hakkında merak edilenler bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Violin Nedir, Nasıl Çalınır?

Violin, yaylı çalgılar ailesinden olan ve kemandan biraz daha büyük bir müzik aletidir. Violin çalmak için do anahtarı kullanılmaktadır. Violinin orta sesli bir çalgısı bulunmaktadır. Özellikle kemana benzediği için iki çalgı türü arasında önemli bir rekabet vardır. Zaten son yıllarda violin çalmak isteyen insanların sayısında önemli bir artış gözlemlenmiştir. 

Keman ve Violin Aynı Şey midir?

Keman ve violin arasında müthiş bir benzerlik bulunmaktadır. Zaten bu iki enstrümanda yaylı çalgılar grubunda yer almaktadır. Ayrıca görüntü olarak da çok yakın olduklarını söyleyebiliriz. Ancak bu iki enstrümanda farklı enstrümanlardır. Yani büyük benzerlikler olsa da iki enstrüman arasında farklılıklar bulmakta mümkündür. 

Haberin Devamı

- Viyola kemana göre biraz daha geniş ve aynı zamanda uzundur. 

- Viyola yumuşak ve dip seslere sahipken keman ise daha keskin sesleri içermektedir.