08.05.2008 - 10:07 | Son Güncellenme:
UZEM Müdürü Prof. Dr. Kadir Erkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iletişim teknolojilerinin sunduğu olanaklarla eğitim alanında da büyük gelişmeler meydana geldiğini ifade etti. Erkan, bilgisayar, internet, radyo ve televizyon gibi iletişim araçlarının etkin kullanılmasıyla, eğitim-öğretimin istenilen mekana ulaştırılması olan uzaktan eğitimin, eğitimde zaman ve mekan kısıtlamasını ortadan kaldırarak ideal bir eğitim-öğretim ortamı oluşturulabildiğini söyledi.
Erkan, şöyle konuştu:"Oluşturulan akıllı sınıflarla videokonferans ve canlı yayın
teknolojisi ile yapılandırılmış fiziksel olarak farklı mekanlarda bulunan eğitmen ile katılımcıları interaktif ortamda birleştiriyoruz. Benzer teknolojiye sahip üniversitelerle aynı anda ders işlenebilmekte öğrenci derse soru sorarak da katılabilmektedir. Bu yurt dışından bir üniversite ile de yapılabiliyor. UZEM Akıllı Sınıf-I’in oturma kapasitesi eğitmen hariç 25 kişidir. 15 kişi sınıftaki TinClient bilgisayarlardan faydalanabilmektedir. Ayrıca ek olarak 10 dizüstü bilgisayar için kablosuz bağlantı imkanı vardır.
SANAYİ SEKTÖRÜNE EĞİTİM
Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve KOÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Arif Demir de merkezin, tüm insanlığa, sosyal, kültürel, bilimsel, ekonomik ve teknolojik alanda hizmet etmek anlayışı içerisinde, yaşam boyu eğitim çerçevesinde sürekli eğitim programlarını açarak bilgi, birikim ve deneyimini bireysel ve kurumsal boyutta bölge halkına sunmaya çalıştıklarını bildirdi.
UZEM ile işbirliği yaparak akıllı sınıflar aracılığıyla eğitim de başlatılacağını anlatan Demir, "Sanayiye yönelik eğitimler verilecek" dedi. Bu eğitimlerin mesleki veya iş güvenliği, işçi sağlığı alanında da yapılabileceğini belirten Demir, Umuttepe Yerleşkesi’ndeki akıllı sınıflardaki sistemle bağlantı kurulan bir veya aynı anda birkaç fabrikadaki işçilere yönelik eğitimlerin altyapısını oluşturmaya başladıklarını kaydetti.