EğitimUyanıklık Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada

Uyanıklık Bulmaca Cevabı Nedir? Harf Harf Bulmacada

20.07.2022 - 01:48 | Son Güncellenme:

Uyanık olmak deyimi ile uyanıklık farklı anlamlar içermektedir. her iki deyimin gerçek ve mecazi anlamları bulunmaktadır. Bu sözcükleri doğru anlamak için cümlenin tamamının doğru analiz edilmesi gerekmektedir. Bulmaca çözerken sorunun yanıtı ve kaç harfli olması gerektiğine dikkat edilmelidir. Biz sözcüğün birden fazla eş anlamlı sözcükleri bulunmaktadır. Uyanıklık sözcüğü 9 harften oluşmaktadır. İşte, merak edilenler.

Uyanıklık Bulmaca Cevabı Nedir Harf Harf Bulmacada

Uyanıklık mecazi anlam bakımından analiz edilirse fırsatçılık, bir kimsenin zor halinden yararlanmak olarak ifade edilirken, gerçek anlamda uyumama hali uyanık kalma hali, uykusuz olarak tanımlanabilmektedir.

Haberin Devamı

 Uyanıklık Bulmaca Cevabı Nedir?

 Uyanıklık özellikle çengel bulmacalarda sıklıkla sorulan sorular arasında yer almaktadır. Uyanıklık birden fazla eş anlamlı sözcükler vardır. Teyakkuz, anıklık, dikkat, yadkaza, yad olarak 5 adet farklı eş anlamlısı bulunmaktadır.

 Uyanıklık Bulmaca Harf harf Bulmacada 

 Bazı sözcüklerin eş anlamlı kelimeleri birden fazla olmaktadır. B bağlamda bulmacanın gelişine göre uygun kelime karşılığını ve harf sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Örnek vermek gerekirse Uyanıklık kelimesinin bulmacadaki yeri 8 harfli ise teyakkuz, 7 harfli ise anıklık veya bulmacanın diğer ayaklarına bakarak yadkaza, 6 harfli ise dikkat ve 3 harf ise yad olarak yanıtlanmalıdır.