EğitimTraverten Taş Nedir? Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir

Traverten Taş Nedir? Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir

07.01.2022 - 15:46 | Son Güncellenme:

Oldukça ferah ve etkili bir görüntü veren traverten taşlar, günümüzde pek çok farklı alanda kullanılır. Doğal kaynaklar üzerinden ortaya çıkması eşliğinde farklı tasarımlar üzerinden üretimden geçer. Peki traverten taş nedir? Özellikleri ve kullanım alanları nelerdir tüm detayları ile derledik.

Traverten Taş Nedir Özellikleri Ve Kullanım Alanları Nelerdir

Değişik özellikleri ve doğal yapıları ile birlikte traverten taşlar birçok değişik alanda değerlendirilir. Bu doğrultuda tamamen doğal malzemeler ile beraber özel üretim eşliğinde farklı şekiller alır. Bu şekilde aynı zamanda değişik ölçümleri bağlıdır ve kullanılacak alana göre alınır.

Haberin Devamı

Traverten Taş Nedir?

Kaplıca sularının çökelmesi ile meydana gelmiş olan kireçtaşlarına traverten taşı denir. Özellikle günümüz yapılarında en çok değerlendirilen yaygın taş türleri içerisinde bulunduğunu ifade etmek mümkün. Genel olarak açık renkli yapısıyla birçok alana uyum sağlar.

Traverten Taş Özellikleri?

Taşımış olduğu birçok farklı özelliği ile beraber traverten taşlar önemli bir yere sahiptir. Kaplıca sularının çökelmesi üzerinden oluşmuş kireç taşlarıdır. Aynı zamanda yapıları tek düzedir. Sertlik etkisi düşüktür ve yumuşak bir yapısı bulunur. Ayrıca çıkarılması ile beraber işlenmesinin kolay olduğunu ifade etmek mümkün. Özellikle yoğunluğunu düşük olması sayesinde her yere kolayca taşıma kapasitesi getirir.

Haberin Devamı

Traverten Taş Kullanım Alanları Nelerdir?

Geniş kullanım alanı ile beraber en çok öne çıkan önemli taş türleri içerisinde traverten taşları gelmektedir. Bu sebepten dolayı birçok değişik Yapı alanında önemli oranda kullanılır.

 - Tezgah alanları

 - Binaların dış cepheleri

 - Veranda ve zeminler

 - Zeminler

 - Duvarlar

Bu şekilde yukarıda verilen alanlar ile beraber uyumlu şekilde kullanılan önemli taş türleri içerisinde gelmektedir. Genelde beyaz ve krem rengi üzerinden kullanılmasının yanı sıra, bu renklerin tonları eşliğinde de ele alınır. Böylece uzun yıllar güzel bir görünüm altında sağlıklı şekilde değerlendirilir.