EğitimTravers Nedir? Araçlarda Travers Ne İşe Yarar, Nerede Bulunur?

Travers Nedir? Araçlarda Travers Ne İşe Yarar, Nerede Bulunur?

11.03.2021 - 13:10 | Son Güncellenme:

Travers araçlar içerisinde bulunan bir parça olmaktadır. Bu kelime aynı zamanda İngilizce kökenli olan bir kelimedir. Kelimenin ise Türkçe dilinde var olan karşılığı motor alt beşiği olmaktadır. Bu parça tüm araç türlerinde bulunan ve bulunması gereken bir parça olmaktadır. Travers nedir? Araçlarda travers ne işe yarar, nerede bulunur? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.

Travers Nedir Araçlarda Travers Ne İşe Yarar, Nerede Bulunur

 Travers her otomobilde bulunan ve otomobillerin hem arka hem de ön kısmında bulunan parçalar olmaktadır. Yani bu parça her araçta iki tane olmak üzere varlık gösterir.

Haberin Devamı

 Travers Nedir? Araçlarda Travers Ne İşe Yarar, Nerede Bulunur?

 Traversler araçların temel yapı taşlarından birisi olmaktadır. Bu parçalar aracın olmazsa olmazlarıdır. Bu traversler araçta bulunan ön takım parçaları denilen parçaları sabitleyen bir görev görmektedir. Bu parça aynı zamanda farklı çeşitte var olan malzemeleri bir arada tutabilme özelliğine de sahip olmaktadır. Bu özelliğini ise çok sağlam olan malzemelerden oluşmasından ötürü almıştır. Aracın altında bulunan şanzıman takozlarını da sabitleyen bir göreve de sahip olmaktadır.