04.03.2021 - 04:41 | Son Güncellenme:
Transkripsiyon aslında kısaca kopya alma ve tekrar üretme işlemlerinin tamamı olarak görülmektedir. Bu işlemler sırasın da meydana gelen küçücük bir hata dahi oldukça büyük durumlara sebep olabilmektedir.
Transkripsiyon Nedir, Nerede Gerçekleşir?
Vücutta hemen hemen her bir proteinin meydana gelmesi yaklaşık bir gün sürmesi beklenmektedir. Fakat vücutta bu durum oldukça hızlı ve sporundu devam etmektedir. Bunun temelinde vücut hücrelerinden olsa da ribozomun görevini iyi yapması olmaktadır. Her protein oluşumu gerçekleştiğinde bu organ el çalışmaya başlamaktadır.
Bu başlama işleminin ardından da transkripsiyon evresi devreye girmektedir. Bu yapılar meydana gelirken her bir genin kopyası yeni transkripsiyonu yapılmaktadır. Çünkü oldukça sağlam bir vücut yapısının oluşması için bu durum oldukça önemli olmaktadır. Bu transkripsiyon işlemlerinesin gerçekleştiği yer genellikle çekirdek hücresi olarak bilinmektedir. Fakat bazı organ ellerde kendi proteinlerini üretmektedir. Yani dolayısı ile transkripsiyon işletimini bu hücre organları da gerçekleşmektedir.
Biyolojide Transkripsiyon ve Translasyon Farkları Nelerdir?
Temelde bu iki işlemler arasında belirli farklar bulunmaktadır. Bu farkların başında gelen ve ilk olarak transkripsiyon ve translaysan işlemlerinin farklı hücreler ve farklı yerler için işlendiği bilinmelidir. Ayrıca oluşum yerleri bu iki temel hayati işlem için aynı olmaktadır. Yine aynı şekilde her iki işlem sırasında da en önemli iş olarak genler kullanılmaktadır.