EğitimTpms Nedir, Açılımı Ne Demek? Tpms Arızası Nasıl Giderilir?

Tpms Nedir, Açılımı Ne Demek? Tpms Arızası Nasıl Giderilir?

15.09.2022 - 14:19 | Son Güncellenme:

TPMS ifadesinin açılımı tyre pressure monitoring system olarak gösterilir. Kullanım amacı ise otomobilde bulunan lastiklerin hava basıncını kontrol etme ve düşmesi durumunda sürücüye ikazda bulunma şeklinde çalışmaktadır. Lastikler yol tutuculuğunu da sağlamaktadır. Bu nedenle belirli bir hıza erişim sağlandığında kişiye hava basıncı konusunda bilgi akışı sağlamaktadır. Hava basıncında herhangi bir anormallik yaşanması durumunda ise ikaz sensörleri çalışmaktadır. TPMS nedir, açılımı ne demek, TPMS arızası nasıl giderilir sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Tpms Nedir, Açılımı Ne Demek Tpms Arızası Nasıl Giderilir

TPMS sistemleri arıza sistemleri ve bilgi akışı sağlayan bir sistem olarak gösterilmektedir. Sensörler aracın 30 km hızda gitmesi ile birlikte ikaz verici şekilde çalışmaktadır. Bu sistem aracın konforunu ve güvenli sürüşü büyük ölçüde etkilemektedir. Lastik basıncının otomatik bir şekilde kontrol edilmesine yarayan bu sistemler araç hızına göre ikaz sensörünü devreye sokmaktadır.

TPMS Nedir ve Açılımı Ne Demek?

TPMS lastiklerin basıncını ölçmeye yarayan ve aksi bir durumda kişiye bilgi veren sistemlerden biridir. Açılımı ise tyre pressure monitoring system olarak ifade edilir. Basınç ile birlikte lastiklerde herhangi bir hava akışı durumunda kişilere haber verilmektedir.

TPMS Arızası Nasıl Giderilir?

TPMS arızası yapılan kontrol işlemleri ile beraber giderilmektedir. Özellikle lastiklerin durumunu net bir şekilde göstermeye yarayan bu sistemler sayesinde kişi güvenli bir sürüş elde etmektedir. Arızalanan TPMS sistemleri de yapılan kontrol ve güncellemelerin ardından eski çalışma sistemine geri dönmektedir.